Maylika Pauwels en wethouder Karin Walters.
Maylika Pauwels en wethouder Karin Walters. Foto: Gemeente Hilversum

Eerste Gooische Rainbow Award voor GSA Roland Holst College

HILVERSUM Te midden van een klein, maar enthousiast publiek eindigde vrijdagavond de Hilversumse Rainbow Week met het Hillywood Rainbow Ball. In poppodium De Vorstin werd de allereerste Gooische Rainbow Award uitgereikt aan de Gender and Sexuality Alliance (GSA) van het A. Roland Holst College.

Wethouder Karin Walters (Zorg en Welzijn en LHBTI) had de eer om de prijs uit te reiken. Namens de GSA namen Maylika Pauwels (leerling en GSA-lid) en docent Daryo Stamato van de Hilversumse school de award in ontvangst. Splinter van Loon werd tweede en Boekhandel Voorhoeve derde. “Ik ben er trots op dat de GSA van het Roland Holst College uit de genomineerden gekozen is door het publiek”, aldus Walters.

Zij meende dat de GSA een voortrekkersrol heeft en een voorbeeld is voor andere scholen. “De GSA draagt bij aan de zichtbaarheid van de LHBTI community en heeft laten zien dat het succesvol is, vanwege het groeiend aantal leden en het enthousiasme voor haar initiatief van een steeds jongere groep scholieren. Het is ongelofelijk belangrijk dat jonge mensen zichzelf zijn en mogen houden van wie ze willen. Alleen dan worden ze gelukkig.”
De GSA is een groep scholieren - gesteund door een docent - die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

5 'Winnaar'