Winnaar kreeg twee keer zo veel stemmen als nummer 2

"Namens alle andere GSA-leerlingen van het Roland Holst College bedank ik iedereen die op ons gestemd heeft. Ik vind het een hele eer dat wij deze mooie award nu in onze handen hebben en dat we dit jaar hebben gewonnen.” Dat zei Maylika Pauwels van het Roland Holst Collge nadat zij namens de school de Gooische Rainbow Award ontving. Nadat door de zevenkoppige jury begin oktober de drie genomineerden werden geselecteerd, was het de beurt aan het publiek om te stemmen. Dat leverde deze week 144 stemmen op voor winnaar het A. Roland Holst College, 70 stemmen voor Splinter van Loon en 17 voor Boekhandel Voorhoeve.
Vooraf en na afloop van de awarduitreiking waren er diverse optredens. Niki Today gaf een ode aan het Eurovisie Songfestival, cabaretière Kirsten van Teijn deelde op hilarische wijze haar leven en zanger Ferry de Ruiter sloot het Hillywood Rainbow Ball af. Voor wie dit jaar geen kaartje kon bemachtigen was er via devorstin.nl en YouTube een livestream te zien van het evenement.

Door de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus was de organisatie van het Hillywood Rainbow Ball genoodzaakt het programma aan te passen. In plaats van één werden er twee voorstellingen georganiseerd voor het maximum toegestane aantal van 30 gasten. Conform de coronarichtlijnen bleef de bar gesloten. Desondanks was het, aldus de gemeente Hilversum, een mooie afsluiting van een volle en kleurrijke Rainbow Week in Hilversum.

SP stelt vragen

Nu de tweede editie van de Hilversum Rainbow Week erop zit, vindt de SP-fractie het tijd om terug te blikken vanuit het gemeenteperspectief. Naast vragen over de kosten van deze week vol activiteiten voor en door de lhbti-gemeenschap willen de socialisten ook weten wat deze week de doelgroep nu oplevert. De socialisten willen weten wat de rol was van de gemeente bij het feest in De Vorstin en wat de gemeente financieel heeft bijgedragen hieraan. Andere vraag aan Walters is of dit evenement in het huidige tijdsbeeld wel maatschappelijk verantwoord is. "Vindt de wethouder de uitgaven aan het feest in proportie met het maatschappelijke effect dat het feest door de coronamaatregelen nog kon hebben?”

Meer hierover op www.gooieneembode.nl/extra