Coronacijfers Gooi lopen verder op

HILVERSUM Leek er de voorbije dagen sprake te zijn van een minder harde stijging en soms zelfs een daling, nu is het aantal coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek toch weer aan het toenemen.

Dinsdag kwam het hoopvolle bericht dat de snelheid waarmee het aantal nieuwe meldingen landelijk stijgt, iets af leek te nemen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september van kracht werden. In deze regio zijn de voorbije veertien dagen 814 inwoners positief getest op het coronavirus. De week daarvoor was dit aantal op woensdagmiddag 656 en daarvoor 388.
Hoewel dus ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek de stijging relatief gezien minder hard is dan de week ervoor, wil een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek nog absoluut niet juichen. "De cijfers van vandaag," zegt ze, "laten namelijk heel wat anders zien. Het gaat niet de goede kant op.” De zegsvrouw gaat er daarom van uit dat er donderdag weer meer nieuwe besmettingen bij komen.
Van die 814 van nu zijn er 389 getest bij de teststraat van de GGD in Bussum. Daar kwamen afgelopen week 5.468 bezoekers, waarvan er 649 (11,87 procent) een positieve uitslag kregen. Bijna de helft van deze mensen woont niet in deze regio. Bij elkaar opgeteld zijn er sinds de uitbraak van dit virus 3.749 inwoners van deze regio besmet geraakt. Daarvan zijn er 78 overleden.
Meer op www.gooieneembode.nl/extra.