Afbeelding
Foto: Archieffoto: WeesperNieuws

Alzheimer Café ook niet in Emmauskerk

HILVERSUM Ondanks een nieuwe en ruimere locatie hebben de organisatoren van het Alzheimer Café Hilversum/ Wijdemeren besloten de deuren dicht te houden. In tijden van corona is het beter om voor veiligheid te kiezen.

Eind augustus werd bekend dat de organisatie van dit maandelijkse samenkomen een andere plek heeft gevonden. Niet langer De Koepel aan de Kapittelweg, maar de Emmauskerk aan de Kerkelandenlaan, verderop in Kerkelanden, is nu de plek van de bijeenkomsten. Daar zijn meer bezoekers te ontvangen binnen de coronamaatregelen.

Maar gezien de huidige tijd is besloten de bijeenkomsten voorlopig af te gelasten. “Helaas moeten wij u weer teleurstellen. Wij durven vanwege de oplopende besmettingen geen Alzheimer Café te organiseren. Ondanks de mooie ruimte die wij in de Emmauskerk ter beschikking hebben. Wij zien in de tehuizen, waar ze echt voorzichtig zijn, ook veel besmettingen. Daarom vinden wij het verstandig om voor u en onze veiligheid te kiezen”, aldus het team van het Alzheimer Café.

Per maand kijkt het team of de bijeenkomst, die iedere tweede woensdag van de maand plaatsvindt, door kan gaan. Ondertussen kunnen mensen die vragen hebben of hun verhaal kwijt willen, contact opnemen met het team via alzheimercafe.hilversum@alzheimervrijwilligers.nl.


Geen open kerk met Allerzielen

HILVERSUM Vanwege de coronamaatregelen verloopt Allerzielen, de dag dat de overledenen worden herdacht, op maandag 2 november anders dan normaal. Ditmaal wordt gewerkt met boomschijfjes.

De oud-katholieke parochie St. Vitus aan het Melkpad heeft geen open kerk. De namen van de overledenen kunnen op een boomschijfje worden geschreven; die komen dan te hangen aan de takken van een boom op het kerkplein. Eenieder kan tot maandag 18.00 uur een naam doorgeven van de persoon die hij/zij wil gedenken. Dat kan via allerzielenmelkpad@gmail.com. De organisatie stuurt een YouTube-link door, zodat het ophangen van het schijfje virtueel beleefd kan worden. Ook deelt de parochie een foto van de boom. De boomschijfjes blijven tot woensdag hangen.