Afbeelding
Foto: Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Autoverkeer nog massaal illegaal het spoor over

HILVERSUM Hoewel het verbod al een tijdje geldt en nu wel bekend is, maken automobilisten nog vaak gebruik van de tijdelijke overweg bij de Mussenstraat in Hilversum-Oost. Inmiddels staat de teller op dik 7.000 boetes, meldt de gemeente.

De tijdelijke overweg, die de Mussenstraat verbindt met de Van Linschotenlaan en Oude Amersfoortseweg, is dit voorjaar neergelegd vanwege het HOV-project en enkel bedoeld van nood- en hulpdiensten. De Oosterengweg is namelijk afgesloten.
De oversteek is echter niet open voor gemotoriseerd verkeer, overigens wel voor fietsers en voetgangers. Automobilisten die toch gebruik maken van de oversteek worden door de flitscamera betrapt en ontvangen thuis een boete van 104 euro. Na acht weken (tussen 21 en 28) stond de teller op bijna 3300 boetes (400 per week gemiddeld). Op verzoek van deze krant laat de gemeente nu weten dat er tussen week 29 (half juli) tot afgelopen week 3832 boetes (gemiddeld 275 per week) zijn uitgeschreven. Dat zijn bij elkaar opgeteld 7109 boetes: samen goed voor 739.336 euro.