'Schrijven helpt' op donderdag 12 november.
'Schrijven helpt' op donderdag 12 november.

Vrijdag 6 november

Zoom-lezing

10.00 uur | Alle wijken van Hilversum

'Autisme en Onderwijs'. In een gratis lezing vertelt Suzanne Agterberg over het belang van een goede verbinding en communicatie tussen ouders en school en wat het autismepaspoort daar aan kan bijdragen. Hoe pak je nou zo’n gesprek op school aan en wat kun je als ouders van een school verwachten en vragen? Aanmelden kan via nva.hilversum@autisme.nl. Suzanne Agterberg ontwikkelde het autismepaspoort. Zij heeft 25 jaar ervaring als leerkracht, intern begeleider en autismespecialist in zowel het basis- als (voortgezet) speciaal onderwijs, schreef twee boeken over autisme en is ervaringsdeskundige. Zij verzorgt trainingen over autisme op scholen en is voorzitter van de recent opgerichte Expertgroep Autisme & Onderwijs van de NVA.
Www.autismepaspoort.nl.

Lange wandeling

11.00 uur | Viore centrum
voor iedereen die leeft met kanker

Elke tweede donderdag van de maand wordt er een lange wandeling gemaakt vanuit Viore (zonder begeleiding). Vanaf 10.30 uur is er koffie/thee in onze gezellige huiskamer. Om 11.00 uur vertrekken we met een groep voor een flinke wandeling. Graag van tevoren aanmelden via aanmelden@viore.org of bel 035-6853532. Elke dinsdagochtend wordt er ook gewandeld (zonder begeleiding) en dan in een rustig tempo en gedurende ongeveer een uur. Vanaf 10.30 uur ben je welkom voor koffie of thee. Om 11.00 uur vertrekken we. Na afloop is er soep. Zie ook www.viore.org/programma. Viore houdt zich aan de coronavoorschriften van het RIVM.

Zaterdag 7 november

Duurzamehuizenroute

9.00 uur | De Kleine Lelie

In Hilversum en omstreken stellen huiseigenaren hun duurzame huis open. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door ook via de website bereikbaar voor vragen. Kom kijken of meld je eigen huis aan.
Www.duurzamehuizenroute.nl.

Zondag 8 november

Universele eredienst

11.00 uur | Soeficentrum Hilversum

Monika Rietveld spreekt over het onderwerp 'Grondloos leven'. Dit is een universele dienst, wat betekent dat uit alle religies zonder onderscheid of verschil teksten gelezen zullen worden. Symbolisch worden de zes grote wereldreligies getoond door een kaars aan te steken. Alle andere worden symbolisch in de laatste kaars getoond. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er niet meer dan dertig mensen komen. U dient zich hiervoor aan te melden. Zie soefi.nl voor meer info.

Maandag 9 november

Mantelzorg spreekuur

10.00 uur | De Koepel

Op maandagen van 10.00 tot 12.00 uur kunt u terecht (fysiek of telefonisch) voor hulp bij aanvragen mantelzorgwaardering, WMO, zorg/huishoudelijke hulp thuis en dagbesteding/respijtzorg. Iris Klarenbeek, sociaal werker Versa Welzijn, 06-51641259, iklarenbeek@versawelzijn.nl.

Ontspanningstraining

13.30 uur | Viore centrum
voor iedereen die leeft met kanker

Viore organiseert een ontspanningstraining, acht sessies op maandagmiddag. De cursus is heilzaam, wordt als aangenaam ervaren en is laagdrempelig. Deelname 40 euro. Info/aanmelden: aanmelden@viore.org, of 035-6853532. Viore.org/agenda.

Dinsdag 10 november

Geuzentuin

9.30 uur | Wijkcentrum De Geus

De Geuzentuin is open tijdens de koffieochtenden in wijkcentrum De Geus. Op elke dinsdag- en donderdagmorgen. Ook is bezoek op afspraak mogelijk: 06-50556066. De Geuzentuin is een initiatief van buurtbewoners. In de Geuzentuin zijn diverse soorten kruiden, groentes en bloemen te ontdekken. Ook mag je ze voorzichtig plukken.

Tacoyo

19.00 en 20.30 uur |
Wilhelminaschool

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. De training is gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie, vitaliteit en gezondheid. Uniek aan Tacoyo is het golfprincipe, waarbij pittige inspanningsoefeningen worden afgewisseld met rust en herstelgevende ontspannings-oefeningen. De les duurt van 19.00 tot 20.15 uur en wordt gehouden in de gymzaal van de Wilhelminaschool, Gijsbrecht van Amstelstraat 4. Een proefles is altijd gratis. Www.tacoyo.nl/tacoyo-in-nederland/edith-mijnhout-besselaar-(hilversum)/.

Filmavond

20.15 uur | Filmtheater Hilversum

Movies that Matter, van Amnesty International. In de film 'Antigone' ervaren Antigone en haar familie dat voor immigranten gerechtigheid heel eigen spelregels heeft. Antigones ouders werden vermoord in Algerije toen ze drie jaar oud was. Desondanks vond zij een nieuw thuis in Montreal, samen met zus Ismène, broers Polynice en Étéocle en hun oma. Nu, als tiener, ziet Antigone hoe Polynice verzeild raakt in de criminaliteit. Wanneer politie een dobbelspel op straat opbreekt, wordt Étéocle doodgeschoten bij zijn protest tegen de arrestatie van zijn broer. Polynice wordt in hechtenis genomen en hem hangt deportatie boven het hoofd wegens aanvallen van een agent. Antigone (prachtig gespeeld door debutant Nahéma Ricci) denkt dat ze Polynice kan redden door zichzelf op te offeren. Maar de politie speelt het spel niet mee, en Antigone en haar familie komen erachter dat voor immigranten gerechtigheid heel eigen spelregels heeft. Let op: deze film is Frans gesproken en Engels ondertiteld. Gastspreker deze avond is Fahd Alzoubi, teamleider van Vluchtelingenwerk Hilversum. Tickets online bestelbaar. www.filmtheaterhilversum.nl/films/3527-movies+that+matter+on+
tour+antigone.html.

Woensdag 11 november

SeniorWeb

10.00 uur | De Koepel

Vanwege Corona biedt SeniorWeb Hilversum beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Afspraak is noodzakelijk. Bel 035-5339353 of mail: info@seniorwebhilversum.nl. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

HET Energieloket

13.30 uur | Wijkcentrum De Koepel

Elke woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Bel 06-53999765 en vraag om een gratis energieadvies en gratis bon van 65 euro voor energiebesparende producten, of bestel advies / bon op hetbesparen.nl.

Donderdag 12 november

Schrijven helpt

13.00 uur | Viore centrum
voor iedereen die leeft met kanker

Schrijven helpt, een programma specifiek gericht op mensen die kanker hebben of die herstellende zijn. Veel mensen ervaren tijdens of na de behandeling van kanker dat er allerlei levensvragen op hen af komen. Vragen over henzelf, over de betekenis van hun leven en de invulling van hun toekomst. In deze situatie kan het helpen om het eigen leven in kaart te brengen en op een gerichte manier naar antwoorden te zoeken op deze vragen. Je wordt begeleid in het schrijven van je levensverhaal en het duidelijk maken van jouw kijk op het leven. Het gaat niet zozeer om de feiten, als wel om het leren ontdekken wat voor jou belangrijk is. Aan het einde van de bijeenkomsten heb je je eigen geschreven levensverhaal in handen. Dit is dan een weergave van wat jij waardevol vindt, en het vormt je persoonlijke leidraad bij toekomstige vragen en keuzes in het leven. De acht bijeenkomsten worden begeleid door Heleen Weimar, geestelijk verzorger. Voorafgaand aan het programma krijg je een gesprek met haar (donderdag 15 oktober). Als je wilt deelnemen of als je meer informatie wil, kun je ons mailen via aanmelden@viore.org. Of bel ons: 035-6853532. Informatie en aanmelden via de website: viore.org/agenda. Deelname kost 40 euro. Viore houdt zich aan de coronavoorschriften van het RIVM.

Moment voor mantelzorgers

13.00 uur | Viore centrum
voor iedereen die leeft met kanker

Kanker heb je niet alleen. De ziekte speelt een grote rol in het leven van de patiënt, maar zeker ook in dat van de mantelzorger, de naaste. Ook zijn/haar leven staat op zijn kop, en het is niet altijd gemakkelijk om hierover te praten met mensen in je directe omgeving. Elke donderdagmiddag zijn (met name) mantelzorgers/naasten welkom. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer aan te schuiven. Vanaf 13.00 uur staan gastvrouwen/heren voor je klaar. Aanmelden is niet nodig. Het is ook mogelijk om een individueel gesprek aan te vragen met een van onze professionele gidsen. Natuurlijk ben je daarnaast ook op andere dagen welkom bij Viore, om deel te nemen aan een van de vele activiteiten die wij organiseren. Meer info: mail naar aanmelden@viore.org of bel 035-6853532.


Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.
Gaat uw activiteit niet door?
Wanneer uw activiteit niet door gaat kunt u deze zelf verwijderen of uw tekst wijzigen.

Lange wandeling op vrijdag 6 november.