Nog geen hangplekken jongeren

HILVERSUM Voorlopig komen er geen jongerenontmoetingsplekken, beter bekend als JOP, in Hilversum. De gemeente was in de Meent en in Oost op zoek naar een hangplek voor de jeugd, maar ziet daar nu van af, omdat het eerst zaak is om goed jongerenbeleid, gericht op voorzieningen in de wijk voor de jeugd, te maken.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten tijdens hun wekelijkse overleg. Waar is nu eigenlijk behoefte aan? Wat is er al voor de jongeren in hun eigen leefomgeving? Waar is dat het beste te realiseren en in te passen in de wijk? Dat zijn enkele centrale vragen waar in het te maken beleidsstuk antwoorden op moeten komen, zo geeft wethouder Karin Walters (Hart voor Hilversum) van Jeugd en Welzijn te kennen.
In plaats van de focus volledig te leggen op het realiseren van twee JOP's, een container die aan drie zijden dicht is en aan één kant open en waar jongeren bij elkaar kunnen komen, wil de gemeente het gezichtsveld verruimen. "We willen juist kijken naar het bredere verhaal. Wat is het meest effectief?", aldus Walters. Wellicht is er wel behoefte aan ontmoeting, maar moet dat niet in de openbare ruimte zijn, maar moet bijvoorbeeld jongerencentrum De Mix aan de Jan van der Heijdenstraat vaker open. Of moet er een breder sportaanbod komen.

5 'Vanuit het oog van overlast'