LET OP : Naamsvermelding Foto : © Foto Miché / Bastiaan Miché onderaan elke foto verplicht. Ook bij premium artikelen zodat lezers zonder abonnement dit ook zien.
LET OP : Naamsvermelding Foto : © Foto Miché / Bastiaan Miché onderaan elke foto verplicht. Ook bij premium artikelen zodat lezers zonder abonnement dit ook zien. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Kick-off Nationaal Schoolontbijt

Een bijzondere ochtend maandag voor de leerlingen van de Wilgetoren. Zij ontbeten deze ochtend met tv-presentatrice en ambassadeur Jessica Mendels. Op deze basisschool in Hilversum was namelijk de aftrap van het achttiende Nationale Schoolontbijt. Verschillende media, waaronder Goedemorgen Nederland van WNL en Koffietijd waren van de partij op het moment dat de kinderen - allemaal in hun eigen klas - een filmpje te zien kregen en vervolgens samen gingen eten.

Ook maakte de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school. Inmiddels ontbijt bijna 95 procent van de kinderen van vier tot en met twaalf jaar dagelijks. In 2008 was dat nog 80 procent.

Hilversumse basisschool decor van opening Nationaal Schoolontbijt