Iets minder coronabesmettingen

HILVERSUM Het aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen binnen ‘t Gooi en de Vechtstreek ligt afgelopen zeven dagen met 870 meldingen iets lager dan de pakweg 1000 van vorige week.

"Je ziet dat de cijfers iets stabiliseren en mogelijk iets dalen”, vertelt woordvoerder Irma Laméris van de GGD Gooi & Vechtstreek. "Het zou mooi zijn als die lichte daling doorzet en dat het komt doordat mensen zich aan de regels houden. Ik denk dat mensen nu wel de ernst meer inzien. Dat zou een mooie ontwikkeling zijn. En ook qua cijfers ben ik licht optimistisch, maar laten we niet te vroeg juichen.”
Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen en de basisregels houdt, aldus de GGD. Bij elkaar opgeteld zijn er sinds de uitbraak van het virus 5683 inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek besmet geraakt, waarvan dus 870 afgelopen week. Daarvan werden er 455 getest in de twee teststraten van de GGD in deze regio (in Bussum en Huizen). Door de uitbreiding in Huizen afgelopen week kan de GGD in deze regio nu wekelijks ruim duizend mensen testen. Goed nieuws is vooral dat mensen met klachten zich nu binnen 24 uur kunnen laten testen. Wie ‘s ochtends belt, kan in de middag zelfs al langskomen.
Binnen Tergooi blijft de druk op de medewerkers onverminderd hoog. Het blijft een hele puzzel, zegt woordvoerder Wencke Fassbender, om alle gaten in de roosters goed op te vullen. Wel zijn tot dusver alle geplande operaties doorgegaan. "Maar dat betekent niet dat het vanzelf gaat en dat dit zo blijft. We hopen het natuurlijk wel.” Woensdag telde het ziekenhuis in Hilversum 22 coronapatiënten. Daarvan lagen er zes op de intensive care.
Er zijn nu 82 inwoners van de regio aan het virus overleden.Opslaan