Bij 't Gooi was toch nog Halloween.
Bij 't Gooi was toch nog Halloween. Foto's: Bastiaan Miché

Jeugdleden voetbalclubs spelen door

Hoewel er geen competitiewedstrijden zijn, doen Hilversumse voetbalverenigingen er alles aan om kinderen toch aan het sporten te krijgen.

HILVERSUM De veiligheidsregio kwam afgelopen week met het bericht om Halloween en ook Sint-Maarten op een alternatieve manier in te vullen en zo nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Bij SC 't Gooi werd Halloween kleinschalig gevierd.

De allerkleinsten werden zaterdag bij de voetbalvereniging verrast door heksen bij de ingang. Vervolgens kwam halverwege de training vanuit het clubhuis een grote groep Halloween-figuren om alle kinderen te verrassen met snoepjes.
En iets verderop, bij Altius, spelen de jeugdleden sinds kort iedere zaterdagmorgen een intern toernooi onder de noemer ‘Achter de coronawolk schijnt de oranje zon’. Afgelopen zaterdag werd de tweede ronde gespeeld. Maar liefst 22 teams streden in onderlinge wedstrijden om een mooi resultaat. Het was een mooi gezicht en prachtig weer. Er stonden alleen geen bezoekers langs de lijn en dat blijft toch een vreemd gezicht. Voor de spelers zelf maakte dat laatste overigens niet zoveel uit. Zij kunnen lekker voetballen. “Hopelijk komt er ook weer een tijd om tegen andere verenigingen te kunnen voetballen, maar tot die tijd is het prachtig om zaterdags die grote oranje gloed over de velden te zien gaan", aldus de verenging op de eigen website.

Overigens gaf het interview van twee weken terug in deze krant met voorzitter Jolanda Osendarp van SC 't Gooi reden tot napraten. De voorzitter stond namelijk helemaal niet negatief tegenover een fusie met buren Altius en Olympia'25. Namens Altius is jeugdvoorzitter Tom Haselager eveneens enthousiast over een eventueel 'FC Berestein'. "De tijd is rijp om met elkaar en iemand van de gemeente aan tafel te zitten. Al doe je het met de jeugd. Daar is nog geen emotie. Of zij voor FC Berestein of Altius spelen maakt hen niet uit. Misschien zit er bij de ouderen wat meer emotie, maar de jeugd heeft de toekomst. En 75 procent van onze 850 leden speelt in de jeugd.”
Voorzitter Joep Lochtenberg van Olympia'25 denkt er net even iets anders over. Wat hem betreft is een fusie niet nodig. Het is ook geen thema binnen de verenging, zegt hij, eerder een luchtballonnetje van Osendarp. "Er is geen noodzaak, het heeft geen toegevoegde waarde", zegt hij. "We zijn een gezonde vereniging, ook financieel. Er is dus ook geen urgentie. We kunnen de financiële klappen van nu opvangen."

Het interne toernooi bij Altius.