Jos van Drogen.
Jos van Drogen. Foto: Gemeente Hilversum

Poels vertrekt, Van Drogen komt bij GL

HILVERSUM Een wissel van de wacht bij GroenLinks. Jos van Drogen heeft woensdagavond de raadszetel van Arie Poels overgenomen tijdens de raadsvergadering. Na 2,5 jaar is Poels gestopt met het raadswerk.

“Ik heb besloten om naar Amsterdam te verhuizen om daar te gaan samenwonen”, meldt Poels op de website van zijn partij. Hij was sinds maart 2018 woordvoerder op het gebied van Zorg, Onderwijs en Jeugd en Schuldhulpverlening. “Het was een zeer lastige beslissing, omdat er nog zo veel thema’s zijn binnen de Hilversumse politiek waar ik me graag voor had willen inzetten. Steeds meer jongeren komen in aanraking met Jeugdzorg, de eenzaamheid onder ouderen neemt toe en de kansenongelijkheid groeit. Maar soms moet je je hart volgen”, luidt zijn vervolg.
Jos van Drogen (zie foto) heeft gisteravond het plekje overgenomen in de raad van Poels. Samen met commissielid Reijer Lomans gaat hij zich ontfermen over de portefeuille van Poels binnen de fractie. Van Drogen was secretaris van het afdelingsbestuur en was campagneleider tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “De gebeurtenissen van dit jaar vragen om een duurzaam en links geluid”, begint Van Drogen. “De coronacrisis laat zien dat de kansenongelijkheid in Nederland groot is. Mensen die het al moeilijk hadden om rond te komen worden onevenredig geraakt door deze pandemie. Vooral jongeren zullen hiervan nog jarenlang de gevolgen merken. Het is daarom belangrijk dat er niet een verloren generatie ontstaat. Daarnaast zijn racisme en discriminatie een realiteit waar velen in Hilversum dagelijks mee te maken hebben. Dit zijn mensen waar ik mij voor in wil zetten”, vertelt hij over zijn motivatie.
GroenLinks heeft vijf zetels en is onderdeel van de coalitie. Hun wethouder is sinds dit jaar Bart Heller, die de opvolger is van de in maart opgestapte Jan Kastje. Marleen Remmers is de fractievoorzitter. Peter Veenendaal, Lex van Waarden en Frank Kool zijn de andere raadsleden.