Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Broertjes sluit 'drugspand' aan Neuweg

HILVERSUM Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft deze week - niet voor het eerst - een zogenaamd drugspand gesloten. Dit keer gaat het om een bedrijfspand aan de Neuweg. Daar werd begin september maar liefst 485 kilo wiet en hasj gevonden.

Het bedrijfspand, dat nu voor twaalf maanden is gesloten, gaf veel overlast voor de buurtbewoners, meldt de gemeente nu. Een rustperiode zou noodzakelijk zijn om de openbare orde en veiligheid in het pand en de directe omgeving te herstellen.
De politie ontdekte de verdovende middelen in het bedrijfsgebouw op dinsdag 9 september, nadat medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen hoe een personenauto met hoge snelheid daar was weggereden. Tijdens een doorzoeking die in het pand volgde, troffen agenten een grote hoeveelheid gedroogde henneptoppen en hasj in tassen aan. Ook werden drie mannen aangehouden.

De burgemeester heeft de bevoegdheid een bedrijfspand te sluiten wanneer in een bedrijfspand drugs worden gemaakt, bewerkt of verkocht. “In het pand is tijdens een doorzoeking een grote hoeveelheid drugs aangetroffen”, aldus Broertjes. “Er was op deze plek ook veel overlast voor de buurtbewoners. We zijn blij dat de rust nu terugkeert in de buurt, met name voor de omwonenden. Een sluiting van twaalf maanden is noodzakelijk om de bekendheid van dit pand te doorbreken, en om de openbare orde en veiligheid te herstellen.”
Het is niet voor het eerst dat de burgemeester een drugspand voor enige tijd op slot doet. Eerder sloot hij al woningen/bedrijfsgebouwen in onder meer de Bussumerstraat, Havenstraat en Kerklaan.


Man overlijdt na brand

HILVERSUM Een man die vrijdagmorgen zwaargewond raakte bij een brand in zijn woning aan de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum is aan zijn verwondingen overleden.

De brand, die wel snel was geblust, ontstond rond 7.00 uur toen de man achter het gasfornuis stond en zijn ochtendjas vlam vatte. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij enige tijd later overleed.