Afbeelding
Foto: GGD Gooi en Vechtstreek

Campagne GGD: beweeg meer en zit niet te lang achter de tv

HILVERSUM Beweeg dagelijks minstens een half uur, zit niet te lang achter de computer of tv en eet gezond. Die adviezen geeft de GGD Gooi en Vechtstreek bij de start van de campagne Blijf Gezond.

Gezond blijven is meer dan niet ziek worden, aldus de gezondheidsdienst. "Ook nu kunnen mensen veel doen voor hun gezondheid. Dat gaat verder dan het zich houden aan de basisregels om besmetting met het coronavirus te voorkomen.”
De campagne is in het leven geroepen mede doordat veel mensen vanuit huis werken en het leven er anders uitziet dan pakweg een jaar geleden. "Het risico op minder bewegen, meer spanning, minder contact en meer snacken en snaaien is daardoor misschien wel groter. Juist nu is gezond blijven extra belangrijk. Iedereen kan een stapje zetten op weg naar een betere gezondheid."
Voor de ene persoon is dat meer bewegen en voor de ander gezonder eten, vaker tijd inlassen voor ontspanning of zoeken naar andere mogelijkheden om contact te houden. Daarbij komt dat mensen die gezond eten lekkerder in hun vel zitten, zich fitter voelen en hun weerstand versterken. "Gezond eten betekent lekker variëren en veel groente en fruit eten. Door bijvoorbeeld dagelijks één ongezond eetmoment te vervangen door een gezonde, kunnen mensen al een belangrijke stap zetten.”
Voor de mensen die zich in deze zware coronatijden somber of gestrest voelen, is de boodschap: blijf er niet mee lopen. Praat erover. "En blijf dingen doen waar je blij van wordt. Voor de een is dat hardlopen, voor de ander is dat naar buiten gaan, muziek maken, dansen, een boek lezen, een film kijken of lekker koken.”
De campagne Blijf Gezond is maandag gestart. Via de website www.blijfgezondgv.nl krijgen inwoners van Gooi en Vechtstreek tips, informatie en adviezen om gezond te blijven, passend bij hun persoonlijke situatie.

Afbeelding
Afbeelding