De schade vorige week donderdagmiddag, vlak daarna werden Schoonenberg en de pinautomaat dichtgetimmerd.
De schade vorige week donderdagmiddag, vlak daarna werden Schoonenberg en de pinautomaat dichtgetimmerd. Foto: Bastiaan Miché

Politie nog altijd op zoek naar daders plofkraak Kerkelanden

De politie heeft nog geen idee wie er verantwoordelijk is voor de ravage die ontstond na de plofkraak op een geldautomaat bij Winkelcentrum Kerkelanden.

HILVersum Het onderzoek naar de plofkraak van vorige week donderdag in Kerkelanden is nog altijd in volle gang. De politie doet een dringend beroep op getuigen of mensen die meer weten zich te melden. Onduidelijk is nog of de twee of drie daders geld hebben buitgemaakt.

De politie kreeg vorige week donderdag rond 2.30 uur de melding van twee harde knallen. Eenmaal ter plaatse was duidelijk dat er een plofkraak had plaatsgevonden. De ravage was enorm. Naast de kapotte gevel zijn ook ruiten van andere panden gesneuveld.
Getuigen, met name omwonenden die vanwege de harde knallen wakker waren geschrokken, hadden vervolgens twee of drie personen zien wegrijden op een scooter. Deze reed over het fietspad door de wijk Kerkelanden in de richting van de Vreelandseweg. Verschillende specialisten van de politie werden opgeroepen. Ook de brandweer en de EOD arriveerden. Uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen, maar zover bekend is niemand gewond geraakt. Ondanks een zoektocht naar de verdachten op de motorscooter zijn zij niet meer gevonden.
Behalve naar getuigen is de politie op zoek naar omwonenden die een camera aan hun woning hebben hangen of mensen die de verdachten op een scooter hebben zien rijden. "Het is mogelijk dat die scooters ergens gedumpt zijn of ingeladen in een voertuig", aldus de politie. "Er zijn veel puzzelstukjes die ons naar de daders zouden kunnen leiden."