De werkzaamheden zijn nu al enkele weken gaande.
De werkzaamheden zijn nu al enkele weken gaande. Foto: Bastiaan Miché

Bouw 34 woningen Noord in volle gang

HILVERSUM De bouw van 34 woningen - 25 appartementen en 9 eengezinswoningen - op de Lieven de Keylaan is inmiddels in volle gang en verloopt volgens een aanwezige medewerker van bouwbedrijf Trebbe voorspoedig. Na de jaarwisseling start iets verderop de bouw van 37 appartementen voor de sociale huur.

De 34 woningen die nu al worden gebouwd, zijn naar verwachting medio volgend jaar klaar. Door te kiezen voor een laag volume en kappenarchitectuur zijn de woningen en appartementen volgens de betrokkenen goed ingepast in de bestaande omgeving.
De woningen en appartementen worden all-electric. Voor zowel de woningen als de appartementen is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan. "Wij zijn trots dat we na een lang, intensief traject met veel betrokken partijen, en in het bijzonder de omwonenden, 34 woningen mogen toevoegen aan de woningmarkt van Hilversum”, gaf projectmanager Sabrina Kuhlman bij de Alliantie Ontwikkeling eerder al aan. "Onze gezamenlijke belangen en uitgangspunten resulteren in mooie, duurzame en betaalbare woningen voor een sociale doelgroep, passend in de bestaande omgeving.”

De 37 appartementen binnen een drie bouwlagen tellende complex iets verderop, waarvan de bouw dus volgend jaar begint, komen voort uit een deal tussen Jorritsma Bouw en Dudok Wonen. Deze appartementen hebben een berging en een balkon of tuin en de auto's kunnen op eigen terrein geparkeerd worden. Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zo komen er zonnepanelen, warmtepompen en laagtemperatuurvloerverwarming. Begin 2022 worden de woningen opgeleverd.

Impressie van de 34 woningen.
Impressie van de 37 appartementen.