Wob-verzoek zwembadhouder bij ministerie

HILVERSUM Hoe kan het toch dat zwemlessen voor kinderen momenteel niet zijn toegestaan? De Hilversumse zwembadhouder Shiva de Winter gaat tot het uiterste om antwoord te krijgen op deze vraag. Dinsdag heeft hij een Wet openbaarheid bestuur verzoek (Wob) ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het licht stond op rood, toen bijna een dag op groen en uiteindelijk weer op rood voor wat betreft zwemlessen voor kinderen na de persconferentie van vorige week dinsdag waarin minister-president Mark Rutte nieuwe en strengere coronamaatregelen aankondigde en zwembaden dicht moesten. Wat is er allemaal gebeurd in de periode van maandag 2 november 8.00 en woensdag 4 november 20.00 uur? Dat wil De Winter nu weten. Hij wil alle communicatie en verslagen zien die te maken hebben met zwembaden en zwemlessen. Afgelopen weekeinde verstuurde de Hilversummer al een brief aan alle 150 leden van de Tweede Kamer met de boodschap dat zwemles ook onderwijs is.

9 'Alles uit de kast gehaald'


Zorginstanties: 'Kunnen wij ook op u rekenen?'

HILVERSUM “U mag in deze bijzondere tijd op ons rekenen, mogen wij ook op u rekenen?” Die oproep doen Tergooi en een groot aantal andere zorgorganisaties binnen Gooi en Vechtstreek in een gezamenlijke brief aan alle inwoners van deze regio.

De gezamenlijke zorginstanties schrijven er alles aan te doen om naast de zorg voor mensen met corona ook de reguliere zorg zo goed als mogelijk door te laten gaan. Met elkaar blijven werken aan het terugdringen van het aantal coronabesmettingen, is de oproep.

Lees de brief op pagina 12