Sinterklaas, die in quarantaine is, is druk met het begroeten van de jonge Hilversummers.
Sinterklaas, die in quarantaine is, is druk met het begroeten van de jonge Hilversummers. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Creatieve oplossing voor onthaal sint

Geen ontvangst op de Kerkbrink maar een verblijf in de Kerkbrink 6. Corona maakte het moeilijk, maar de kindervriend is in Hilversum.

HILVERSUM Een groots onthaal zat er ditmaal niet. Zelfs de eerst bedachte coronaplannen voor Sinterklaas moesten de ijskast in. Verdere versoberingen bleken nodig vanwege de strengere regelgeving vanuit de overheid. Hoe de sint dan wel te kunnen verwelkomen, bleek een lastige puzzel waar een creatieve manier voor gevonden is.

Burgemeester Pieter Broertjes, die afgelopen zaterdagmiddag de grote gouden sleutel van 'zijn' gemeente overhandigde aan de goedheiligman in Museum Hilversum, geeft aan dat een onthaal voor Sinterklaas en navenante activiteiten lastig waren. Maar in zijn optiek is Hilversum er toch in geslaagd om het kinderfeest waardig te kunnen vieren.

De begane grond van Museum Hilversum is omgetoverd tot een grote en ruime slaapkamer voor de gast uit Spanje. Daar verblijft hij tot en met zondag 6 december. Naar eigen zeggen, zo liet Sinterklaas zaterdag tijdens ons korte bezoek aan zijn kamer weten, is hij in quarantaine. Als hij in zijn slaapvertrek te vinden is dan kunnen jonge Hilversummers vanaf de straatkant begroeten. Zaterdagmiddag, als de goedheiligman net in het land is en al in Hilversum is neergestreken, wordt er al wat afgezwaaid, gekeken en gezongen. Aan beide kanten van het raam.

“Dit is een leuke en creatieve oplossing en ik meen dat we uniek in Nederland zijn met een slaapkamer voor Sinterklaas”, aldus Broertjes. “Dit is een prima oplossing zo”, knikt hij tevreden. Er lag een heel coronadraaiboek klaar met onder meer een drive-thru op het Media Park en kleinschalige activiteiten in de wijk. Op 20 oktober werd duidelijk dat ook niet door kan gaan. Striktere coronaregels gooiden roet in het eten.

Meer foto's en het verslag van zaterdag op Extra

De burgemeester heeft de brievenbus geleegd.
Samen kijken naar de kleurrijke post.