Hilversummer verdacht van straatroof

HILVERSUM Een 21-jarige man uit Hilversum is in de nacht van zaterdag op zondag in Laren opgepakt. Samen met een 16-jarige Laarder wordt de Hilversummer verdacht van een straatroof op Plein 1945 in de buurgemeente.

Rond 2.00 uur op zondag 15 november fietsen drie minderjarige jongens richting het centrum van Laren. Ineens staan er twee personen voor hun neus. Het tweetal dreigt met geweld en eist geld van de jongens. Na deze straatroof zetten zij hun tocht te voet verder.

Mede wegens een duidelijk signalement van de overvallers dat de drie jongens hadden doorgegeven aan de politie, weten agenten de twee snel in de kraag te vatten. Niet ver van Plein 1945 vandaan houden de dienders de twee aan.

De verdachten zijn gehoord en vervolgens naar huis gestuurd. Binnenkort moet het duo zich verantwoorden voor de rechter.


Vragen van HvH en VVD over foutparkeren

HILVERSUM Hoeveel boetes zijn er de afgelopen 23 maanden uitgeschreven door handhavers in buurten waar geen betaald parkeren is? Dat willen de fracties van Hart voor Hilversum en de VVD weten van verkeerswethouder Annette Wolthers (D66).

De basis van deze vragen ligt in de motie Overal Netjes Parkeren, die in december 2018 met een ruime meerderheid is aangenomen door de gemeenteraad. Foutparkeren is een grote bron van ergernis onder Hilversummers en kan leiden tot gevaarlijke situaties en beperkt of blokkeert zelfs de doorgang voor nood- en hulpdiensten. Twee jaar terug somde de VVD in het politieke voorstel zo tien wijken en/of straten op waar verkeerd parkeren voor problemen zorgt, waaronder Klein Rome, de Geuzenbuurt, het Oosterspoorplein, bij Tergooi ziekenhuis en Seinhorst.

Hakan KoƧ en Hidde Fennema willen van de wethouder graag een evaluatie ontvangen met daarin alle informatie over handhaving op foutief gestalde auto's. Naast het aantal uitgeschreven boetes vragen zij ook naar de dagelijkse praktijk. Zijn er zaken waar de buitengewoon opsporingsambtenaren tegenaan lopen in dit werk?