Politie voorkomt illegaal feest in Hilversum

HILVERSUM De politie heeft anderhalve week terug in Hilversum een illegaal feest van jongeren weten te voorkomen. Dat kwam pas vorige week aan het licht, omdat de gemeente hier melding van maakte in het wekelijkse coronaoverzicht.

In het bericht staat dat via een buitengewone opsporingsambtenaar (boa) het signaal kwam dat er mogelijk een feestje in Hilversum zou zijn. “Er is contact gezocht met de verhuurder en verschillende huurders van het pand. De politie heeft een poster opgehangen en aangegeven op de hoogte te zijn van het voornemen. Die avond hebben de politie en de boa’s verscherpt toezicht gehouden op het pand; er is geen feest gegeven", zo is te lezen in het overzicht.

Omdat er niemand kwam, aldus een gemeentewoordvoerder, zijn er ook geen boetes uitgedeeld. Wel is de eigenaar van het pand gewaarschuwd. Waar het feestje bedacht was, wilde de zegsvrouw niet tegen deze krant zeggen.

Duidelijk is wel dat de gemeente bij signalen van illegale feestjes er nu bovenop zit, is de boodschap vanuit het raadhuis. Dat heeft alles te maken met het illegale feestje dat eind oktober werd gegeven op een HOV-bouwplaats in natuurgebied Anna's Hoeve. “Het is lastig om erachter te komen, omdat dit soort feestjes wordt georganiseerd binnen besloten socialmediagroepen. Maar als er dan signalen binnenkomen, nemen we die zeer serieus. Ook houden we bepaalde plekken, zoals viaducten, nauwlettend in de gaten", is de mededeling van de gemeente.