Afbeelding
Foto: ASTRID BRON FOTOGRAFIE

Akkoord Buurtbemiddeling

HILVERSUM De Gooise gemeenten en zes woningcorporaties gaan een hernieuwde samenwerking aan met Versa Welzijn. Afgelopen week presenteerden zij een regionaal convenant Buurtbemiddeling.

Volgend jaar bestaat Buurtbemiddeling Nederland 25 jaar en inmiddels zijn meer dan 80 buurtbemiddelaars actief in deze regio. Buurtbemiddeling is heel belangrijk voor de gemeente, de politie, de buurt en vooral voor de bewoners van onze regio Gooi en Vechtstreek, melden de betrokken partijen.
Buurtbemiddeling staat, zeker nu, voor uiteenlopende en vaak ook complexe uitdagingen, doelend op de huidige coronasituatie die extra druk legt op mensen in hun woonomgeving. Er wordt thuisgewerkt, er wordt meer geklust en kinderen volgen soms thuis onderwijs. De mate van overlast die wordt ervaren is daardoor enorm gestegen, blijkt uit rapportages van het laatste half jaar en dat leidt tot een behoorlijke toename in het aantal meldingen. Ook, juist in deze tijd, kan Buurtbemiddeling zijn nut bewijzen en escalatie in de buurt voorkomen.