Afbeelding
Foto: Dudok Architectuur Centrum

Vragen over kerstpresentje ambtenaren

HILVERSUM Dat de Hilversumse ambtenaren aan het einde van het jaar een presentje krijgen, is meer dan prima. Maar wat de VVD-fractie dan wel vreemd vindt, is dat de gemeente heeft gekozen voor een landelijke bon in plaats van die in te kopen bij de lokale ondernemers, die in deze tijd iedere steun kunnen gebruiken.

VVD-fractievoorzitter Frits Vogel en VVD-raadslid Hidde Fennema kaarten dit gezamenlijk aan bij het college van burgemeester en wethouders. Het duo vindt dat in deze tijden van corona, waarin de plaatselijke middenstand juist alle steun nodig heeft, een verkeerd signaal van de gemeente. De nu bedachte landelijke cadeaubon vinden zij, zoals ze dat omschrijven, dan ook best moeilijk te behappen.
Dat heeft tot een paar artikel 41-vragen geleid waar het college de komende maand antwoorden op mag geven. Zo willen de twee liberalen eerst checken of het cadeau doen van de landelijke cadeaubon klopt. Als dat inderdaad het geval is, dan is de subvraag waarom er dan niet gekeken is naar de inkoop van een selectie van Hilversumse producten om als kerstgeschenk te geven aan de ambtenaren.
Het liberale tweetal vraagt verder om een toelichting van het college. Wat zijn de overwegingen geweest om te kiezen voor een landelijke bon? Waarom gunt de gemeente dit aan een grote keten en is er niet gekeken naar de eigen ondernemers? Tot slot hopen de vragenstellers dat de gemeente in het kader van Shop Lokaal toch nog iets voor de lokale middenstand kan en wil betekenen op dit gebied.