Dudoks Verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd?’
Dudoks Verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd?’

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 27 november

Tai-chilessen

10.30 uur | Botanische tuin Pinetum

Bewegingslessen en ontspanning in de buitenlucht, onder leiding van tai-chdocente Marcela Astete.

Dudoks Verkeershuis

12.00 uur | Dudok Architectuur
Centrum

Na ruim 50 jaar sneuvelt het Verkeershuisje in de plannen voor de reconstructie van de centrumkern van Hilversum en wordt het begin 1972 afgebroken. Wel moeten bouwtekeningen en foto’s zorgvuldig worden bewaard “zodat er voldoende documentatie-materiaal voorhanden is om later – desgewenst – tot nieuwbouw naar het oorspronkelijke model over te gaan". Die nieuwbouw van Dudoks bekoorlijke huisje is een reële optie nu het stationsgebied binnenkort opnieuw op de schop gaat. Zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Zaterdag 28 november

Workshop

10.00 uur | Praktijk LAV

Je leert hoe je je eigen helende krachten kunt inzetten om jezelf en anderen bij te staan in het zelfgenezend vermogen. Www.lisetteanne.com.

Stabat Mater van Pergolesi

14.00 en 16.30 uur |
Evangelisch Lutherse Kerk

Concert rond het thema ‘Maria, van lofzang naar klaagzang’. De uitvoerenden zijn Arleen van Wijland-sopraan, Anne-Marieke Evers-mezzo, Elske Tinbergen-cello, Henk van Zonneveld-orgel. Kaarten 20 euro en info via www.arleenvanwijland.nl.

Livestream Gospel

20.00 uur | Evangeliegemeente
De Deur

Livemuziek, persoonlijke getuigenissen en meer te volgen via YouTube. Info: 06-51507971 of info@deurhilversum. Www.dedeurhilversum.nl.

Zondag 29 november

Echte hoop in onzekere tijden

11.00 en 18.00 uur |
Evangeliegemeente
De Deur

Twee speciale samenkomsten met evangelist Leighton Ainsworth uit Londen. De diensten zijn te volgen via Zoom. Interesse? Neem contact op via 06-51507971 of info@dedeurhilversum.nl.

Film

14.00 en 15.30 uur |
Theater Kleintje Kunst

'Een nieuwe Sinterklaas? DE FILM’, waar Sinterklaas en z’n pieten bij aanwezig zullen zijn. We willen de kinderen, ondanks de troebele tijden, tóch enig sinterklaasvertier te bieden.

Maandag 30 november

Mantelzorg spreekuur

10.00 uur | Wijkcentrum De Koepel

Hulp bij aanvragen mantelzorgwaardering, WMO, emotionele ondersteuning, zorg thuis, dagbesteding/respijtzorg. Fysiek of telefonisch. Iris Klarenbeek, 06-51641259, iklarenbeek@versawelzijn.nl.

Informatie vrijwilligerswerk

10.00 uur | Vrijwilligerscentrale
HIlversum

Vrijwilligerscentrale Hilversum is iedere maandag van 10.00 tot 13.00 uur, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur open voor informatie over vrijwilligerswerk. Bel 06-13132987, mail info@vchilversum of kijk op www.vchilversum.nl voor leuke vrijwilligersvacatures.

Dinsdag 1 december

Als genezen niet mogelijk is

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Viore start de groep 'Als genezen niet meer mogelijk is', het gaat om verwerking en aanvaarding, zoeken naar goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen bij kanker. Meedoen? aanmelden@viore.org of viore.org/agenda. Zes bijeenkomsten voor 30 euro.

Tacoyo

19.00 en 20.30 uur uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Een leuke afwisselende training op muziek waarbij zowel lichaam als geest worden aangesproken. Zowel conditie als spierkracht wordt getraind. Een proefles is altijd gratis. Meer informatie en aanmelden via www.tacoyo.nl/hilversum.

Woensdag 2 december

SeniorWeb

10.00 uur | De Koepel

Vanwege corona biedt SeniorWeb Hilversum beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Afspraak is noodzakelijk. Bel 035-5339353 of mail naar info@seniorwebhilversum.nl.

Telefonisch energieloket

13.30 uur | De Koepel

Bel voor gratis, vrijblijvend energieadvies: HET: van 13.30 tot 16.00 uur, 06-53999765 of HilverZon: van 19.00 tot 21.00 uur, 06-52498159. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro aan producten bestelt bij Energiebespaarshop. Zie: hetbesparen.nl of hilverzon.nu.

Agenda Gooise Meren

Donderdag 26 november

Autopuzzeltocht

9.00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ontdek samen met je gezin of familie de mooiste plekjes in de Gooi- en Vechtstreek tijdens een gezellige autopuzzeltocht. Rijd langs mooie herenhuizen, molen de Vriendschap of kasteel Nyenrode. Los puzzels en raadsels op of speel samen met de kinderen de autobingo vanaf de achterbank. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer gezellige uitstapjes met de auto op bijvoorbeeld een regenachtige dag, in het weekend of de vakantie. Www.autopuzzeltocht.nl.

Vesting Game

9.00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten, zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Te boeken vanaf vier personen (minder kan, maar u betaalt voor 4 personen). Voor groepen kunnen wij ook een gepersonaliseerde game aanbieden. Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl. Dagelijks te bezoeken.

Weer naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Weer gewoon naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum vlak bij treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Soep op de stoep

11.30 uur | Keverdijk Naarden

Vrijwilligers koken op maandag en donderdag twee heerlijke soepen (vegetarisch en met halal vlees), daarna gaan we met de tuktuk de buurt in om het uit te delen bij iedereen die daar behoefte aan heeft, maar ook om even een praatje te maken.

Vesting City Steptour

12.00 uur | Bezoekerscentrum
Naarden

Een mooie steptocht van ongeveer zes kilometer door de binnenstad en om de stadsmuren heen. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. Meer informatie: www.vestingadventure.nl.

Bijeenkomst voor mantelzorgers

13.30 uur | De Kazerne Muiden

Versa Welzijn organiseert elke maand een bijeenkomst voor Muidenaars/Muiderbergers die zorgen voor een ander. Doel is ontmoeting, ontspanning en informatie. Het is gratis (eventueel 2,50 euro voor materiaal). Contact Aleid Borghardt, 06-82347609.

Zaterdag 28 november

Muziek voor de Ukkepuk

10.00 uur | De nieuwe Muziekschool, Sint Vitus College Bussum

Wil je graag muziek maken met je kleintje en is hij/zij tussen de 0 en 4 jaar oud? Dan is deze cursus zeker iets voor jullie. Maak op een speelse manier kennis met de geluiden en klanken van verschillende muziekinstrumenten.

Maandag 30 november

Buitenbieb

9.00 uur | WOC Bellefleur

Nieuw bij Bellefleur: Bellefleur buitenbieb. Iedereen mag hier een boek lenen, geven of ruilen. Wij hebben romans, kookboeken, kinderboeken enz. Na de coronatijd ben u van harte welkom in onze binnenbibliotheek. Zie ook onze website www.wocbellefleur.nl.

Woensdag 2 december

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

10.00 uur | Bibliotheek Muiden

In het kader van 75 jaar bevrijding vertelt germanist Ad van der Lee over de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog en de positie van Duitsland en Nederland in de 75 jaar erna.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl. Gaat uw activiteit niet door?
Verwijder deze dan uit de agenda of wijzig uw tekst.



Muziek voor de Ukkepuk, zaterdag 28 november in Bussum.