In het MCO was het optreden.
In het MCO was het optreden. Foto: Bastiaan Miché

Klassieke muziek en patiënten samen bij Wonderfeel@Tergooi

HILVERSUM Patiënten uit de Hilversumse vestiging van Tergooi met music on demand een hart onder de riem steken. Dat was de basis van Wonderfeel@Tergooi.

Op initiatief van Wonderfeel speelden Ella van Poucke (cello) en Caspar Vos (piano) vrijdagmiddag live vanuit het Muziekcentrum van de Omroep klassieke muziek naar keuze voor twee patiënten in Tergooi. Die twee patiënten waren Anouk Pols (51), een oncologiepatiënt, en Jos van Wilgenburg (76), een dialysepatiënt. Zij hadden vooraf drie muziekstukken uitgekozen. Terwijl zij hun behandeling ondergingen, brachten de musici de stukken live ten gehore.
Georges Mutsaerts, directeur van het driedaagse muziekfestival, en Wencke Fassbender van Tergooi presenteerden deze samenwerking. "Wonderfeel is meer dan alleen de festivaldagen in de zomer”, sprak Mutsaerts vooraf. "Wij zien het als een opdracht om door het jaar heen ook verbinding te maken met mensen die door allerlei redenen verstoken blijven van klassieke muziek. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Tergooi, we hopen dat we de patiënten echt kunnen raken en daarmee hun situatie even kunnen verlichten.”