Hoe nu verder met BSO+ en De Stal?
Hoe nu verder met BSO+ en De Stal? Foto: Regio

'Er is gewoon geen alternatief'

Vervolg van de voorpagina

De ouders van de BSO+ en De Stal zitten met de handen in het haar. In oktober hoorden ze dat hun zorgaanbieders, waar ze al jaren tevreden over zijn, vanwege de gewijzigde voorwaarden en tarieven zich dit keer niet hebben ingeschreven. De tijd is te kort om te schakelen. Daarbij blijkt dat een goed alternatief simpelweg ontbreekt.

“De opvang en begeleiding van onze kinderen is geen opvang zodat wij als ouders kunnen werken”, stellen de ouders in een brief. “De opvang is essentiële en cruciale sociale vaardigheidstraining." Het gaat hierover GGZ-gekwalificeerd personeel. Hoewel Kwintes een andere partij heeft gevonden die de diensten wil overnemen, zien de ouders hier weinig heil in. Dat komt omdat deze organisatie werkt als kinderopvang en geen jeugdhulpvoorziening is. Dat betekent ook een fikse bijdrage per uur. "Er is gewoon geen alternatief", is de conclusie.

En ook hier ontbreekt een passend alternatief. Zelf hebben de ouders, die medio oktober op de hoogte zijn gesteld over deze beslissing, direct een rondje langs diverse zorginstellingen in de regio gedaan. Zij komen tot de conclusie dat er geen geschikte plek is voor hun kinderen en zitten dus net zoals de ouders van ‘speciale opvang middel’ met de handen in het haar.
Vanuit het raadhuis komt het bericht dat dit de volle aandacht heeft en dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan goede en passende oplossingen. De ouders staan in contact met de politieke partijen. Zo is er vrijdag een digitale meeting geweest en zijn deze casussen aan de kaak gesteld bij wethouder Karin Walters door de SP.

Is de continuïteit van de zorg in het geding?