Meer reguliere zorg

HILVERSUM Binnen Tergooi is de komende tijd weer meer ruimte voor reguliere zorg en ziet men nu kansen om door corona eerder uitgestelde operaties uit te voeren.

Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. Woensdag lagen er zestien coronapatiƫnten in Tergooi, waarvan zes op de intensive care. Dat aantal is de voorbije dagen redelijk stabiel gebleven en de verwachting is ook dat dit aantal de komende tijd stabiel blijft. "Maar de situatie is nu nog niet zoals het hoort te zijn, het gaat met kleine stapjes."
Ook het aantal nieuwe meldingen van coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek is de voorbije week iets gedaald. Vorige week woensdag stopte de teller na zeven dagen op 547, deze week zijn dat er 498, meldt de GGD Gooi en Vechtstreek.
In de twee teststraten van de GGD in Bussum en Huizen kwamen de afgelopen zeven dagen bijna 5.000 mensen met klachten. Daarvan kregen er 372 een positieve uitslag, staat op het Corona Dashboard. Bij elkaar opgeteld zijn er sinds de uitbraak van het virus 108 mensen uit deze regio aan corona overleden.