Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Origineel dankjewel van ouders voor docenten Gemeentelijk Gymnasium

HILVERSUM Een bijzondere actie vanuit de oudervereniging van het Gemeentelijk Gymnasium voor de ruim honderd medewerkers van de school aan de Vaartweg. Zij werden afgelopen week tijdens een coronaproof feestelijke bijeenkomst in het zonnetje gezet.

Met een crowdfunding onder alle ruim 700 ouders had de oudervereniging dik 5000 euro opgehaald, waarmee voor iedere docent en ondersteuner een goodiebag was samengesteld. "We kregen als bestuur van de oudervereniging steeds meer signalen dat het niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor docenten en ondersteuners een rottijd is”, aldus Michiel de Bruijn, voorzitter van de Oudervereniging.
Hij geeft aan respect te hebben voor de snelheid waarmee de ‘boekenschool' in een week tijd transformeerde tot een school die via Zoom het schoolprogramma bleef aanbieden. "Onze kinderen behielden vrijwel hun gehele rooster, maar dan via hun scherm. Als ouders is dat geweldig om te ervaren. Voor de leraren is het echter best saai eenrichtingsverkeer, in plaats van de spannende interactie en discussie met de kinderen die het gymnasium bevolken.”
De Bruijn voegt toe dat ook nog eens alle excursies naar Rome, Athene, Parijs en Berlijn zijn geschrapt en bijvoorbeeld ook de uitwisseling met China was afgezegd. Ook de volgens hem ‘spraakmakende feesten' van de Hilversumsche Gymnasiasten Bond zijn niet meer mogelijk. "Juist de culturele en feestelijke activiteiten maken het GGH zo'n bijzondere school en als dat wegvalt, blijft er een pittig curriculum zonder franje over. Dat heeft zijn weerslag op de hele school", zegt hij. "Voor ons reden om een groot dankjewel te organiseren voor de mensen die elke dag alles geven om onze kinderen de beste start voor de toekomst te geven."
Behalve de goodiebag schreven ouders bedankkaarten aan de medewerkers die aan iedere attentie werden toegevoegd. "We kregen veel warme reacties en complimenten van ouders voor deze actie. Prachtig om te zien hoe we met elkaar voelen dat de medewerkers van het GGH het verdienen dat wij onze dankbaarheid zo laten blijken”, aldus Mylou van Goethem, die de actie vanuit de oudervereniging coördineerde. "Een aantal ouders heeft vanuit hun onderneming een gift kunnen doen. Zonnebrand, handzeep en zelfs een uur mindfulness maken deel uit van het pakket.”

Rector Sjoerd van den Berg was verheugd toen hij van de actie op de hoogte werd gesteld: "We moeten het samen met de ouders doen en het is hartverwarmend om te zien hoe de ouders deze blijk van waardering voor ons hele team hebben vormgegeven. Een pluim voor onze oudervereniging die aanvoelde dat dit het goede idee op het goede moment is.”