Bas Kramer en Jennifer Woering met het pakket en op de achtergrond het hart.
Bas Kramer en Jennifer Woering met het pakket en op de achtergrond het hart. Foto: Bastiaan Miché

‘Winkelen is voor mij ook een stukje ontspanning'

HILVERSUM Even iets positiefs in deze minder leuke tijden, dacht de Hilversumse Jennifer Woering toen ze zich bij Hilversum Marketing via social media aanmeldde als dé Local Shopper van Hilversum. Dik een week later ontving zij als winnaar van de actie een mooi prijzenpakket.

Het gevulde Support your Locals-hart, ‘gepimpt’ met kerstlampjes, werd voor De Gooise Matras in de Kerkstraat overhandigd aan de gelukkige winnaar. Eigenaar Bas Kramer van de chocoladewinkel reikte dat hart met lokale (kerst)cadeaus uit. Dit deed hij namens alle lokale ondernemers van Hilversum om haar te bedanken voor haar lokale support.

Tijdens de reis maakte het Support your Locals-kersthart iedere dag een stop bij een andere lokale ondernemer waar het een dag lang voor de zaak te zien was. Het hart reisde van de Gijsbrecht naar Seinhorst, naar Kerkelanden en van daar door naar het centrum. Daarnaast werd het hart iedere dag gevuld met een lokaal product van de ondernemer als dank voor de steun die zij krijgen.
En dus ontving Woering een mooi pakket met onder meer een kinderboek, een warme deken, een speculaasstaaf, geurkaarsen en bonbons. De blij verraste winnaar vertelde donderdag dat er als moeder van drie kinderen (11, 13 en 15 jaar) altijd wel wat te winkelen valt. "Van een nieuwe pyjama of een slofje tot aan een aardigheidje voor de buurvrouw. Zelf probeer ik dit jaar al ver van tevoren de cadeautjes voor de feestdagen in te slaan en in deze periode probeer ik daarvoor tijd vrij te maken tijdens de wat rustiger momenten, bijvoorbeeld op dinsdagochtend."
Heel af en toe bestelt ze iets op internet, schoenen bijvoorbeeld. Maar eigenlijk alleen in het uiterste geval. Lekker shoppen geniet toch de voorkeur. "Je hebt alles in Hilversum, daarvoor hoef je echt niet naar de grote steden te gaan. En winkelen is voor mij ook een stukje ontspanning. Ik ben zeker wel vier keer in de week in het dorp.”
Het was overigens al de tweede keer dit jaar dat Hilversum Marketing een Support your locals-hart langs de Hilversumse winkelgebieden liet gaan. Dit voorjaar eindigde de reis nog op de Gijsbrecht van Amstelstraat en mocht Anne-Mieke de Bree als dé Local Shopper een pakket mee naar huis nemen.
Met deze actie willen de ondernemers vooral ook de (vaste) klanten bedanken voor hun steun de afgelopen periode en ook voor het feit dat zij hun sinterklaas- en kerstcadeaus tijdig - en niet op het laatste moment - hebben ingekocht.