Wereldlichtjesdag, zondag 13 december
Wereldlichtjesdag, zondag 13 december

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 11 december

Tai-chilessen in de buitenlucht

10.30 uur | Botanische tuin Pinetum Hilversum

Bewegingslessen en ontspanning in de buitenlucht, onder leiding van tai-chidocente Marcela Astete. Kosten 30 euro per maand.

Dudoks Verkeershuis

12.00 uur | Dudok Architectuur
Centrum

Na ruim 50 jaar sneuvelt het Verkeershuisje in de plannen voor de reconstructie van de centrumkern van Hilversum en wordt het begin 1972 afgebroken. Wel moeten bouwtekeningen en foto’s zorgvuldig worden bewaard “zodat er voldoende documentatiemateriaal voorhanden is om later – desgewenst – tot nieuwbouw naar het oorspronkelijke model over te gaan". Die nieuwbouw van Dudoks bekoorlijke huisje is een reële optie nu het stationsgebied binnenkort opnieuw op de schop gaat. Zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Zaterdag 12 december

Afscheidstentoonstelling

10.00 uur | Van Zadelhoff Veilingen & Taxaties Hilversum

Beeldhouwster Marianne Houtkamp (Amsterdam, 1948) neemt afscheid van haar Larense atelier. Ruim 70 sculpturen worden tentoongesteld en verkocht bij Van Zadelhoff Veilingen en Taxaties tezamen met 2.800 kavels aan kunst en antiek in de decemberveiling. Voor meer informatie: camille@vanzadelhoff.nl of 06-13645435.

CoderDojo

10.00 uur | HvA Campus Media Park

Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar kennismaken met IT en leren zij op een eenvoudige en speelse manier programmeren tijdens de CoderDojo. Www.coderdojo.nl.

Workshop

10.00 uur | Praktijk LAV

Deze workshop, doorgekregen en ontwikkeld door Steven Thayer, de grondlegger van het IET® systeem, is een fantastische aanvulling op de andere IET® workshops. www.lisetteanne.com/winkel/iet-hogere-stappen-tot-transformatie/.

A Taste Of Christmas

15.00 en 20.30 uur
Online

De Zandprinses komt naar Hilversum voor een gave onlinekerstshow en een leuke workshop voor kinderen en tieners. Doe mee vanuit je eigen huis en zie hoe met zand en licht het verhaal van de geboorte van Jezus tevoorschijn wordt getoverd. Meld je aan en ontvang gratis jouw ticket(s) en de goodiebag. Www.atasteofchristmas.nl.

Magic show

20.00 uur | Tante Jans
(Mediamonks gebouw)

Illusionist Magic X geeft een show. Jij kunt daarbij zijn. Het belooft een avond vol verrassingen, nadenkers en verwondering voor jong en oud te worden. De locatie is Schapenkamp 10 (het oude Mediamonks gebouw tegenover het station in Hilversum) Ben je bereid om aan je eigen logica te twijfelen? Reserveer dan snel bij Info@dedeurhilversum.nl of 06-51507971.

Zondag 13 december

Genezingsdienst

11.00 en 18.00 uur |
Evangeliegemeente De Deur

Speciale genezingsdiensten met evangelist Edwin Jonkhout. Jezus geneest! Online te volgen via www.dedeurhilversum.nl Beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de kerk. Reserveer via 06-51507071 of info@dedeurhilversum.nl.

Dienst van religieuze idealen

11.00 uur | Soeficentrum Hilversum

Het onderwerp van vandaag is: 'Pijn opent het hart'. Ali Can zal spreken. Vandaag zal het een informele dienst zijn. Het is belangrijk dat u zich eerst aanmeldt via: famvdveer@ziggo.nl. Er is besloten om voorlopig geen koffie en thee aan te bieden voor eenieders veiligheid. Www.soefi.nl.

Wereldlichtjesdag

19.00 uur

Op Wereldlichtjesdag staan we stil bij alle overleden kinderen. Doe je mee? Dit betekent veel voor ouders van overleden kinderen. Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. Vanwege corona is er dit jaar geen livebijeenkomst in Hilversum. We nodigen iedereen uit om een kaars te branden om 19.00 uur.

Maandag 14 december

Informatie vrijwilligerswerk

10.00 uur | Vrijwilligerscentrale
Hilversum

Vrijwilligerscentrale Hilversum is iedere maandag van 10.00 tot 13.00 uur, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur open voor informatie over vrijwilligerswerk. Bel 06-13132987, mail info@vchilversum of kijk op www.vchilversum.nl voor leuke vrijwilligersvacatures.

Zumba kids

15.00 uur | Gymzaal Laapersboog

Welk kind houdt er nu niet van dansen? Tijdens Zumba Kids leren kinderen op een leuke, speelse manier de basispassen van dansstijlen zoals salsa, merengue, cumbia, reggaeton, hiphop en nog veel meer. Zumba Kids: voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Dinsdag 15 december

Als genezen niet meer mogelijk is

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

'Als genezen niet meer mogelijk is', het gaat om verwerking en aanvaarding, zoeken naar goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen bij kanker. Meedoen? Aanmelden@viore.org of viore.org/agenda. Zes bijeenkomsten voor 30 euro.

Tacoyo

19.00 en 20.00 uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Een leuke afwisselende training op muziek waarbij zowel lichaam als geest wordt aangesproken. Zowel conditie als spierkracht wordt getraind. Een proefles is altijd gratis. Meer informatie en aanmelden via www.tacoyo.nl/hilversum.

Onlinecafé

20.00 uur | Tante Jans

Dit café gaat over de 'interactieve boodschappenkaart'. Je krijgt tips over de duurzame winkelroute, waar je een duurzame kerstboom haalt en hoe je een kerstdiner met lokale producten op tafel zet. Aanmelden via www.hilversum100.nl/agenda.

Woensdag 16 december

SeniorWeb

10.00 uur | Wijkcentrum
De Koepel

Vanwege corona biedt SeniorWeb Hilversum beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Afspraak is noodzakelijk. Bel 035-5339353 of mail via: info@seniorwebhilversum. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

Telefonisch energieloket

13.30 uur | Wijkcentrum
De Koepel

Bel voor gratis, vrijblijvend energieadvies: HET: van 13.30 tot 16.00 uur, 06-53999765 of HilverZon: van 19.00 tot 21.00 uur, 06-52498159. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro aan producten bestelt bij Energiebespaarshop. Zie: hetbesparen.nl of hilverzon.nu.

Donderdag 17 december

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool
(gymzaal)

Een leuke afwisselende training op muziek waarbij zowel lichaam als geest wordt aangesproken. Zowel conditie als spierkracht wordt getraind. Een proefles is altijd gratis.
Meer informatie en aanmelden via www.tacoyo.nl/hilversum.

Zaterdag 19 december

En nu Ik!

9.30 uur | Heleen Hulscher praktijk voor training & coaching

Training voor vijftigers die bewust in het leven willen staan. Stilstaan bij waar je bent aangekomen en bewust kiezen waar jij je hart en ziel aan wilt geven. Info: www.heleenhulscher.nl/trainingen/en-nu-ik.

Zondag 20 december

Hybride workshop

10.00 uur | Praktijk LAV

Ruim 2020 op! Een hybride workshop met zes liveplekjes en tig onlineplekjes. Voor jou wanneer ook jij wel klaar bent met 2020 en het heel goed af wilt sluiten. Alles van 2020 in 2020 wilt laten. Www.lisetteanne.com.

Rouwcafé

14.00 uur | Begraafplaats Zuiderhof

In De Einder op Zuiderhof bent van harte welkom voor een ontmoeting met lotgenoten of om gewoon even te genieten van het uitzicht op de Hoorneboegse Heide met een kop koffie of thee. De entree is vrij en de sfeer ongedwongen.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Gaat uw activiteit niet door?

Wanneer uw activiteit niet door gaat kunt u in uw account onder het kopje ‘Mijn Items' uw berichten zelf verwijderen of wijzigen.

Hybride workshop, zondag 20 december in Hilversum.