De coronaproof kerstmarkt ging zaterdag open.
De coronaproof kerstmarkt ging zaterdag open. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Kerstmarktje De Kei is alweer dicht

HILVERSUM Onbegrijpelijk en de wereld op z'n kop. Dat zegt eigenaar Koen 't Hoen van Eetcafé De Kei nu hij zijn overdekte verkooppunt alweer heeft moeten sluiten. Het past namelijk niet in de richtlijnen zoals door Den Haag opgesteld.

En het begon afgelopen weekend nog wel zo mooi, aldus de ondernemer. Met financiële steun van lokale ondernemers kon De Kei haar overdekte winterterras ombouwen tot openluchtdelicatessenwinkel, met mooie wijnen en lekkere hapjes. Afgelopen weekend was de opening van deze coronaproof locatie waar mensen in kerstsfeer een cadeau of kerstpakket konden samenstellen. "Wegens dat succes werd besloten om zes dagen in de week open te gaan", aldus 't Hoen. "'Geweldig initiatief', 'toch nog een beetje kerstsfeer', 'hoef gelukkig niet ergens naar binnen', waren een paar van de reacties."
Dinsdag echter, kreeg de ondernemer een telefoontje vanuit het raadhuis dat de kleine kerstmarkt zeer waarschijnlijk moet stoppen, omdat dit niet zou passen binnen de richtlijnen vanuit Den Haag. Woensdagmorgen volgde de bevestiging. "Als we niet onmiddellijk stoppen, gaat er gehandhaafd worden en komt er een dwangsom van meer dan 4.000 euro."
't Hoen wil de 'dames van de gemeente' niets verwijten, die hebben echt wel gekeken of er toch iets kon. Maar balen is het natuurlijk wel.

3 Gedogen