Grote vondst vuurwerk in bedrijfspand

HILVERSUM De politie heeft zaterdag een grote partij vuurwerk in beslag genomen. De vondst heeft het Hilversumse korps gedaan in een bedrijfspand aan de Franciscusweg.

Na een melding besloot de politie poolshoogte te nemen. Op basis van de Wet Economische Delicten is het pand betreden. Eenmaal binnen troffen de agenten 119,5 kilo vuurwerk in een aantal kasten aan. Tegen de eigenaar van het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nader onderzoek moet uitwijzen of er uitsluitend sprake is van toegestaan consumentenvuurwerk of ook van professioneel vuurwerk. De regel is namelijk dat er 25 kilo consumentenvuurwerk is toegestaan per woning/locatie.


Wijzigingen in regelingen minimabeleid

HILVERSUM Mede door noodzakelijke besparingen heeft de gemeente een aantal wijzigingen toegepast in het minimabeleid. Dat heeft Hilversum woensdag bekendgemaakt.

Allereerst is er goed nieuws, want de gemeente verruimt de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten. “De jaarlijkse tegemoetkoming van maximaal 500 euro voor chronisch zieken wordt voortaan toegekend per persoon in plaats van per huishouden. Daarnaast hoeft de aanvrager geen aanvullende zorgverzekering meer te hebben om in aanmerking te komen voor de vergoeding en is de regeling vereenvoudigd”, aldus de gemeente.

Andere regelingen scherpt Hilversum juist aan, waaronder het aanschaffen van huishoudelijke apparaten en meedoen aan sport- en culturele activiteiten. Dit betekent voor zo'n duizend mensen dat ze geen gebruik meer kunnen maken van deze regelingen. Dat heeft alles te maken met het terugschroeven van de norm: niet langer 130 procent van het sociaal minimum kan hier nog aanspraak op maken, maar nog maar 120 procent. Dit heeft alles te maken met besparingen.

De vergoedingen voor mensen in de bijstand - de zogeheten vrijwilligers-, de uitstroom- en de deeltijdpremie - schaft Hilversum nu zelfs af.