Daders overval AH Gijsbrecht zijn weer thuis

HILVERSUM De twee jongens die vorige week werden opgepakt na een mislukte overval op de Albert Heijn aan de Gijsbrecht van Amstelstraat, zijn alweer thuis. Wel moeten zij zich houden aan ‘een breed pakket aan algemene en bijzondere voorwaarden’.

Dat zegt een woordvoerder van de Rechtbank Midden-Nederland. De twee Hilversummers, 14 en 15 jaar, verschenen maandag voor de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de twee, die voor de overval niet eerder met justitie in aanraking waren geweest, naar huis konden.
Wel moeten zij zich houden aan allerlei voorwaarden. Wat die voorwaarden precies inhouden, wil de rechtbank niet zeggen. De zitting vond immers plaats achter gesloten deuren en bovendien zijn de twee Hilversummers minderjarig, is de uitleg.
De twee Hilversummers werden donderdagavond opgepakt nadat zij rond 20.30 uur, bewapend met een klauwhamer, de supermarkt binnenkwamen. Zij bedreigden het aanwezige personeel en eisten geld. Een medewerker wist een van de jongens op de grond te werken. Met behulp van andere medewerkers en klanten wisten ze beide overvallers te overmeesteren en vast te houden tot de politie kwam.

Gevoel van bescherming

Een woordvoerder van Albert Heijn laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de betrokken medewerkers. “Dit zijn uiterst vervelende situaties, waarbij onze medewerkers hebben gehandeld vanuit een gevoel van bescherming. Onze eerste zorg gaat nu vooral uit naar goede nazorg en daar is vanuit het winkelteam en de supermarktmanager veel aandacht voor.”
Het is niet voor het eerst dit jaar dat er een overval was in de AH op de Gijsbrecht. Op zaterdag 11 juli was er in hetzelfde pand ook al een overval. Toen gingen de twee verdachten ervandoor op een scooter. Uiteindelijk werden eind september twee 17-jarige jongens hiervoor aangehouden.