Benefietworkshop op De Hoorneboeg, zaterdag 19 december in Hilversum.
Benefietworkshop op De Hoorneboeg, zaterdag 19 december in Hilversum.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 18 december

Tai-chilessen in de buitenlucht

10.30 uur | Botanische tuin Pinetum
Hilversum

Tai-chilessen, beweging en ontspanning, in de buitenlucht, georganiseerd door Senver, in het prachtige Pinetum. Onder leiding van gekwalificeerd docente. Kosten 30 euro per maand.

Dudoks Verkeershuis

12.00 uur | Dudok Architectuur
Centrum

Na ruim 50 jaar sneuvelt het Verkeershuisje in de plannen voor de reconstructie van de centrumkern van Hilversum en wordt het begin 1972 afgebroken. Wel moeten bouwtekeningen en foto’s zorgvuldig worden bewaard “zodat er voldoende documentatiemateriaal voorhanden is om later – desgewenst – tot nieuwbouw naar het oorspronkelijke model over te gaan". Die nieuwbouw van Dudoks bekoorlijke huisje is een reële optie nu het stationsgebied binnenkort opnieuw op de schop gaat. Zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Zaterdag 19 december

En nu Ik!

9.30 uur | Heleen Hulscher praktijk voor training & coaching

Training voor vijftigers die bewust in het leven willen staan. Stilstaan bij waar je bent aangekomen en bewust kiezen waar jij je hart en ziel aan wilt geven. Info: www.heleenhulscher.nl/trainingen/en-nu-ik.

Donkere decemberdagen

16.00 uur | Buitenplaats
De Hoorneboeg

Muzikant Lucas Dols en schrijver Fleur Brockhus bundelen hun krachten in een bijzondere workshop over dankbaarheid. De opbrengst is voor Sounds of Change! Kijk op www.dehoorneboeg.nl/agenda voor alle details.

Zondag 20 december

Ruim 2020 op!

10.00 uur | Praktijk LAV

Ruim 2020 op! Een hybride workshop met zes liveplekjes en tig onlineplekjes. Voor jou wanneer ook jij wel klaar bent met 2020 en het heel goed af wilt sluiten. Alles van 2020 in 2020 wilt laten. Www.lisetteanne.com.

Rouwcafé

14.00 uur | Begraafplaats Zuiderhof

In De Einder op Zuiderhof bent u van harte welkom voor een ontmoeting met lotgenoten of om gewoon even te genieten van het uitzicht op de Hoorneboegse Heide met een kop koffie of thee. De entree is vrij en de sfeer ongedwongen.

Maandag 21 december

Zumba Kids

15.00 uur | Gymzaal Laapersboog

Welk kind houdt er nu niet van dansen? Tijdens Zumba Kids leren kinderen op een leuke, speelse manier de basispassen van dansstijlen zoals salsa, merengue, cumbia, reggaeton, hiphop en nog veel meer. Zumba Kids: voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Dinsdag 22 december

Expositie

10.00 uur | Regenboogkerk

Aan de wand werk van Irene Verdoorn uit Hilversum, die in haar werk zich geïnspireerd weet door engelen. In de vitrine is het keramische werk te zien van cliënten van Philadelphia, kersthuisjes en boomengelen. Eerst melden bij marjavantol@xs4all.nl.

Als genezen niet meer mogelijk is

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

'Als genezen niet meer mogelijk is', het gaat om verwerking en aanvaarding, zoeken naar goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen bij kanker. Meedoen? Aanmelden@viore.org of viore.org/agenda. Zes bijeenkomsten voor 30 euro.

Tacoyo

19.00 en 20.30 uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Een tacoyo-les duurt circa 75 minuten. Meld je aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Bezinningsbijeenkomst

20.00 uur | Rozenkruis Centrum
Hilversum

Bij het Rozenkruis is er een bezinningsbijeenkomst met de titel: Wie ben jezelf? Je bent mens, je bent bewustzijn. Aanmelding vooraf verplicht. Voor meer info www.rozenkruis.nl/hilversun of 023-5186185. U bent welkom.

Woensdag 23 december

SeniorWeb

10.00 uur | Wijkcentrum
De Koepel

Vanwege corona biedt SeniorWeb Hilversum beperkte technische ondersteuning voor pc, mobiele telefoon of tablet. Afspraak is noodzakelijk. Bel 035-5339353 of mail via info@seniorwebhilversum. Meer informatie: seniorwebhilversum.nl.

Telefonisch energieloket

13.30 uur | Wijkcentrum
De Koepel

Bel voor gratis, vrijblijvend energieadvies: HET: van 13.30 tot 16.00 uur, 06-53999765 of HilverZon: van 19.00 tot 21.00 uur, 06-52498159. Ontvang een tegoedbon waarmee je voor 65 euro aan producten bestelt bij Energiebespaarshop. Zie: hetbesparen.nl of hilverzon.nu.

Donderdag 24 december

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Een tacoyo-les duurt circa 75 minuten. Meld je aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Vrijdag 25 december

Duidelijk Dudok

13.30 uur | Dudok Architectuur
Centrum

Rondleiding voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Onderdeel van deze rondleiding is een expeditiekaart met doe- en kijkopdrachten om kinderen extra te stimuleren goed rond te kijken in de ruimtes en te letten op details als vormgeving, kleur en materialen. Zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Langlopende exposities

Levende adventskalender

10.00 uur | Bethlehemkerk
Hilversum

Net als vorig jaar is er een lichtsnoer van adressen door heel Hilversum en Nieuw Loosdrecht waar u in een ontspannen sfeer anderen kunt ontmoeten. In de vaak donkere decembermaand willen we op deze manier voor elkaar een lichtpuntje zijn. Tot en met 24 december openen 23 deelnemende locaties op wisselende tijden hun deuren voor u. Er is dus altijd wel een adres bij u in de buurt waar u kunt aansluiten. We letten daarbij goed op uw veiligheid. Deelname is gratis, u mag zo vaak aansluiten als u wilt en u hoeft zich vooraf niet aan te melden. Kijk voor uw komst op www.levendeadventskalender.nl voor het laatste nieuws over de openstellingen en de coronamaatregelen.

Orange the World

Oude C&A-gebouw
Kerkstraat 47 Hilversum

Tot en met 3 januari 2021 is er een wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Een opgestoken hand is het symbool voor deze internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. In de ‘16 days of action’ vinden in meer dan 100 landen acties plaats om aandacht te vragen voor geweld waarmee vrouwen en meisjes wereldwijd nog altijd worden geconfronteerd. Oranje staat in deze context voor de dageraad, een toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en ieder meisje, voor hoop. ‘Expo Lezende Vrouwen’ ondersteunt deze actie! Elganan Jelsma, Romanina Mandricardo en Hanke Wiegand zijn drie professionele vrouwelijke kunstenaars die in verschillende disciplines kunst maken. Samen hebben zij de rondreizende expositie ‘Lezende Vrouwen’ opgericht om het belang van de vrouw, haar kennis en haar positie in de maatschappij te bekrachtigen. Vanuit hun kunstenaarschap willen zij graag maatschappelijke aandacht vragen voor bijzondere onderwerpen die passen bij hun thema van de ‘Lezende Vrouwen’. Deze expositie is te zien in de kelder van het oude C&A-gebouw te Hilversum, als onderdeel van de expositie ‘Couleur Locale’ van Art Hilversum. Een stukje van de Expo kleurt dan oranje als eerbetoon aan deze campagne. De expo is te bezichtigen van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Beeldende Kunst

Oude C&A gebouw
Kerkstraat 47 Hilversum

Tot en met 3 januari 2021 is de derde tentoonstelling te zien van werk van Hilversumse kunstenaars in het voormalige C&A-pand aan de Kerkstraat. Dagelijks is de tentoonstelling open van 12.00 tot 17.00 uur. Er is werk te zien van bekende kunstenaars als Wouter Stip, Vincent van der Geest en Sacha Wendt. Www.arthilversum.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Wanneer uw activiteit niet door gaat kunt u in uw account onder het kopje ‘Mijn Items' uw berichten zelf verwijderen of wijzigen.







Tacoyo, elke dinsdag en donderdag in Hilversum.