Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Meerdere tips over beroving Hilversumse (81)

HILVERSUM Het politieonderzoek naar de beroving van een 81-jarige Hilversumse vorige week in de Spoorstraat heeft inmiddels al meerdere tips opgeleverd. Daarnaast onderzoekt de politie momenteel nieuw binnengekomen beelden.

Er is echter nog niemand aangehouden voor wat de politie omschrijft als ‘laffe actie’. De Hilversumse werd vorige week woensdag rond 17.00 uur al lopend met haar rollator onderweg naar huis vastgepakt door twee jongens en beroofd van haar tas.
De vrouw had de twee jongens daarvoor al gezien in een supermarkt aan de Groest. Diezelfde jongens doken even later opnieuw op toen zij over de Spoorstraat liep. Ze werd vastgepakt, meegetrokken een steeg in en haar arm werd ook nog naar achteren getrokken. De jongens gingen er daarna met haar tas vandoor.


Forse stijging coronapatiënten

HILVERSUM Het aantal nieuwe coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek is net als elders in het land de voorbije week fors gestegen. Stond vorige week na zeven dagen de teller op 555, afgelopen week waren er 750 meldingen.

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek woensdag. Meer dan 8500 mensen hebben zich afgelopen bij de GGD in deze regio laten testen. Daarvan bleek 9,6 procent besmet te zijn. Een week geleden lag dit percentage op 8,7 procent. Toen hadden 'slechts' 6300 mensen zich laten testen. De GGD liet afgelopen week ook weten dat de coronateststraat in Bussum volgende week verhuist naar het Arenapark.
Sinds de uitbraak van corona zijn nu nu ruim 9.000 inwoners van deze regio positief getest. Daarvan zijn er nu 117, waarvan 76 gemeld door verpleeghuizen, overleden. In Tergooi lagen dinsdag zeventien coronapatiënten, waarvan zes op de intensive care.