Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Vouw betrapt inbreker en krijgt klappen

HILVERSUM Een 31-jarige Hilversumse die in haar woning een inbreker betrapte, is door deze man geslagen. De dader ging er vervolgens zonder buit vandoor.

Het politieonderzoek is nog gaande, zei een woordvoerder dinsdag. Er is nog niemand aangehouden voor het incident dat vorige woensdagavond rond 19.30 uur plaatsvond in een woning aan de Geuzenweg. De vrouw kwam thuis van haar werk en merkte aanvankelijk niets vreemds. Ze ging rustig in de keuken wat eten klaarmaken. Even later hoorde ze iemand van de trap aflopen.

Verbaasd keek ze in de gang en zag daar een onbekende man met gestolen spullen in zijn handen. De man begon te schelden en wilde er vandoor gaan, maar dat liet de vrouw niet gebeuren. Ze pakte de man vast en begon om hulp te roepen. De man begon de vrouw daarop met een van de gestolen goederen tegen haar hoofd te slaan. Uiteindelijk liet de man zijn buit los en ging er vandoor. De vrouw hield aan de klappen een bult op haar hoofd over.
De politie is op zoek naar getuigen. De man was tussen de 35 en 40 jaar oud en zo'n 1,70 meter lang. Hij had een gezet postuur en een lichte huidskleur.


Brievenbus op Lopes Diaslaan opgeblazen

HILVERSUM Flink wat kerstkaarten zijn beschadigd geraakt en dat heeft alles te maken met het opblazen van een brievenbus van PostNL. Zondagavond is er vuurwerk gegooid in de oranje bus op de Lopes Diaslaan ter hoogte van de Graaf Wichmanstraat.

Volgens de Politie Hilversum zijn meerdere poststukken, waaronder veel kerstkaarten, flink beschadigd door het vuurwerk dat naar binnen is gegooid. Wie het opblazen van de brievenbus op zijn geweten heeft, weet het korps (nog) niet. De politie hoopt dat mensen tips hebben. De poststukken zijn veiliggesteld in afwachting van een overdracht aan PostNL.

“Juist nu we vanwege corona afstand moeten bewaren tot onze dierbaren sturen meer mensen dan voorheen een kerstkaart aan familie en vrienden. Zo zinloos dat door deze actie een aantal mensen deze kaart nu niet ontvangen”, aldus het politiekorps over de gevolgen van het opblazen van de brievenbus op social media.