Op het Marktplein woensdag veel lege plekken.
Op het Marktplein woensdag veel lege plekken. Foto: Bastiaan Miché

Alleen food op kaal ogende markt

HILVERSUM Aan het weer ligt het woensdag allerminst, maar de markt van Hilversum is door de afwezigheid van de non-foodkramen maar een kale bedoeling. "Ik heb twintig ondernemers naar huis moeten sturen", zegt marktbeheerder Lucas de Haas.

Over het algemeen reageerden de gedupeerden wel begripvol, zegt hij. De Haas is immers ook slechts de boodschapper van het slechte nieuws. Op het allerlaatste moment mochten bloemen en planten wel worden verkocht op de markt, maar de fietsenmaker bijvoorbeeld is niet welkom. En dat terwijl de fietsenmaker op de Groest - voor reparaties - wel open is. Het maakt duidelijk dat het ook voor de mensen op de markt vreemde tijden zijn. De Haas: "Zo zie je maar weer hoe moeilijk het is om regels te maken."
Natuurlijk hebben de ondernemers op de markt al enige maanden ervaring met corona en met 'virusveiligheid'. De hekken voor bijvoorbeeld de patatkraam van Bijlard zijn niet nieuw, net als de borden om het eenrichtingsverkeer te bevorderen. Wel staan de foodkramen nu wat verder uit elkaar - er is immers ruimte zat - om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden. En gezien de drukte bij enkele kramen, met name bij poelier Marco Pul staat een lange rij, lijkt dat niet onverstandig. Maar ook veel bezoekers omschrijven de halve markt als 'zielig' en 'jammer'.

Zie www.gooieneembode.nl/extra