Foto1.
Foto1. Foto's: Hilversum, Pas Op!

Huisnamen thema van fotowedstrijd Hilversum Pas, Op!

HILVERSUM 'Herken de huisnamen' is het thema voor dit jaar van de fotowedstrijd van Hilversum, Pas Op! die de Gooi en Eembode jaarlijks publiceert.

Al eeuwenlang hebben trotse eigenaren hun woning een naam gegeven. Vaak met betrekking tot de omgeving: ‘Ruimzicht’, ‘De Wijde Blik’; of de naam van hun liefhebbende echtgenote ‘Villa Anna’, ‘Huize Regina’ en soms een verzuchting: ‘Nooitgedacht’ of ‘Altijd wat’. Toen Cees van Zijtveld op pad ging om de foto’s te maken, ontdekte hij dat er ook in Hilversum genoeg huizen te vinden waren met een naam. Soms rechtstreeks op de gevel geschilderd, maar ook op prachtige gevelstenen. Alle namen zijn vanaf de openbare weg te zien.

Gebied

Omdat er zo veel huisnamen in Hilversum te vinden zijn is het zoekgebied beperkt. De begrenzing is: Insulindelaan, Naarderstraat, Melkpad en Hoge Naarderweg. Daaraan en daarbinnen zijn de zestien huisnamen te vinden.

Prijs en inzenden

Voor de winnaar is er weer de traditionele hoofdprijs: een aquarel van zijn of haar woning van de hand van de Hilversumse kunstenaar Hans Almekinders.

Inzenden: noteer bij het nummer van iedere foto het adres. Probeer zo veel mogelijk foto’s te traceren. Daarbij zijn wetenswaardigheden ook welkom. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. De inzendingen moeten uiterlijk 1 februari in het bezit te zijn van de Gooi en Eembode, Postbus 5003, 1380 GA Weesp, o.v.v. 'Herken de huisnamen'. Inzenden per e-mail kan ook: info@hilversumpasop.nl.

De uitslag zal half februari in de Gooi en Eembode worden gepubliceerd. De winnaars krijgen hiervan schriftelijk bericht. Bij meerdere goede inzendingen worden de prijswinnaars door het lot bepaald. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Foto 2.
Foto 3.
Foto 4.
Foto 5.
Foto 6.
Foto 7.
Foto 8.
Foto 9.
Foto 10.
Foto 11.
Foto 12.
Foto 13.
Foto 14.
Foto 15.
Foto 16.