Een lintje voor Simon Boogers.
Een lintje voor Simon Boogers. Foto: Studio Kastermans

Koninklijke onderscheiding voor 90-jarige vrijwilliger

HILVERSUM Hij was lange tijd vrijwillig betrokken binnen de Stichting R.K. Begraafplaats St. Barbara, de St.-Jansschool en de parochie Emmaus-Paulus te Hilversum – Loosdrecht. En ook droeg hij zorg voor het vervoer van mindervalide parochianen van en naar de kerkdienst.

Donderdag kreeg de 90-jarige Simon Jacobus Johannes (roepnaam Simon) Boogers bij zijn afscheid als intensief betrokken vrijwilliger en bestuurslid van de Stichting R.K. Begraafplaats St. Barbara een koninklijke onderscheiding: die van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. "Ik maak niet vaak mee dat ik iemand op zijn negentigste toespreek omdat hij zijn functie neerlegt. Chapeau”, aldus burgemeester Pieter Broertjes.
Voor de genoemde stichting was Boogers maar liefst 35 jaar werkzaam. Als vrijwilliger én als secretaris en vervolgens penningmeester droeg hij zorg voor de totale administratie en vervulde hij een belangrijke rol bij de organisatie van de jaarlijkse Allerzielenviering op St. Barbara. Verder was de Hilversummer vrijwillig actief, onder meer als voorzitter binnen het schoolbestuur van de St.-Jansschool in Hilversum. Ook de parochie Emmaus-Paulus te Hilversum - Loosdrecht mag al meer dan 37 jaar op zijn inzet rekenen. En alsof dit nog niet genoeg was, reed hij ook mindervalide parochianen van en naar de dienst.
Een indrukwekkende staat van dienst, concludeerde Broertjes, zeker gelet op de hoge leeftijd. "Ik kan mij goed voorstellen dat met 90 jaar jong de activiteiten nu moeten worden afgebouwd.”