Afbeelding
Foto: Politie

Vuurwerkruzie in Kerkelanden, jongen gepakt

HILVERSUM De politie heeft vrijdagavond een 15-jarige jongen uit Hilversum opgepakt die nog geen 24 uur daarvoor een man mishandelde. De dader meldde zichzelf op het politiebureau nadat de politie een getuigenoproep had verspreid.

Inmiddels zit de jongen alweer thuis, zegt een politiewoordvoerder. Het politieonderzoek is nog gaande. De kans bestaat dat er nog een straf volgt voor de jongen.
Het incident vond vorige week donderdagavond plaats op de Augustinushof in Kerkelanden. Daar liet een 47-jarige Hilversummer rond 22.45 uur zijn hondjes uit. Op het nabijgelegen schoolplein zag hij drie jongeren vuurwerk afsteken en zei daar iets van. Vervolgens kreeg de man volgens de politie als dank ‘een tsunami van scheldwoorden over zich heen’ en werd er zelfs vuurwerk naar hem gegooid. Daarna kreeg het slachtoffer klappen op zijn kin, waardoor er zelfs een aantal tanden is afgebroken.


Broertjes sluit drugswoning

HILVERSUM Een woning aan de Daltonstraat is voor zes maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes. Tijdens een politieonderzoek op 5 oktober zijn in de woning in Hilversum-Oost veel drugs gevonden.

Een rustperiode is volgens de gemeente noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid in de directe omgeving te herstellen. "In de woning zijn grote hoeveelheden contant geld aangetroffen en harddrugs, maar ook spullen die gebruikt worden bij het maken en bewerken van harddrugs."