Burgemeester Broertjes tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Vituskerk begin dit jaar.
Burgemeester Broertjes tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Vituskerk begin dit jaar. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Oud en nieuw: klokken van het raadhuis luiden

HILVERSUM Het college van burgemeester en wethouders reageert enthousiast op het voorstel van de lokale CDA-fractie om het nieuwe jaar niet in sobere stilte te laten beginnen en de klokken te laten luiden. Daarom zullen de klokken van het raadhuis luiden bij aanvang van het nieuwe jaar.

Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen die de christendemocraten eerder deze week stelden. Daarin pleitten zij voor een alternatief voor het nu verboden vuurwerk. “Daarom doen we een oproep aan Hilversum en ‘t Gooi om ‘op slag van nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken”, aldus fractievoorzitter Olaf Streutker. “Ook de klokken van het gemeentehuis mogen natuurlijk gewoon meedoen.”
In een interview met deze krant, dat morgen verschijnt op www.gooieneembode.nl/extra, toonde burgemeester Pieter Broertjes al zijn enthousiasme over het CDA-voorstel wat betreft het raadhuis. In de beantwoording van nu schrijft het college: "Het college ondersteunt het initiatief in algemene zin en beperkt zich tot het faciliteren van het luiden van de klokken van het Raadhuis."


Hilversummer opgepakt voor drugssmokkel

HILVERSUM Een 32-jarige man uit Hilversum zit momenteel vast voor drugssmokkel. Hij was dinsdag opgepakt door het team drugsbestrijding van de Koninklijke Marechaussee.

Ook een 40-jarige Amsterdammer is daarom opgepakt. Het rechercheteam was een onderzoek gestart nadat een 25-jarige man op Schiphol werd onderschept met honderd bolletjes cocaïne in zijn lichaam. Hij stond op het punt uit te reizen naar Letland en was weggebracht door de nu opgepakte twee mannen.