Eigen cadeaukaart voor Hilversumse winkelgebieden

HILVERSUM Sneller dan voorzien hebben de winkeliers van de Gijsbrecht van Amstelstraat en die van centrum Hilversum hun eigen cadeaukaart. Vorige week zijn beide passen uitgegeven, zodat de Hilversummers de lokale ondernemers nog voor de kerstdagen een steuntje in de rug konden geven.

Vanuit de organisatie van de GooischePas, die beide cadeaukaarten faciliteert, komt naar buiten dat er grote behoefte is om de eigen winkelstraat meer en beter in de picture te zetten. Daar voldoen deze twee cadeaukaarten absoluut aan. Gesprekken tussen de GooischePas en de winkeliersverenigingen over een eigen cadeaukaart liepen al enige tijd. Vanwege de nieuwe lockdown zijn ze eerder op de markt gebracht, juist om de Hilversumse ondernemers hiervan te kunnen laten profiteren.

Want aan de landelijke bekende cadeaubonnen verdienen de lokale ondernemers niets. Jaarlijks gaat daar ook in Hilversum en omstreken veel geld in om. In het zaterdagportret vertelde Deborah den Dulk, een van de ambassadeurs van de GooischePas, van de week dat er in 2020 voor 19 miljoen euro aan cadeaukaarten is uitgegeven. Daar profiteert de lokale ondernemer niet van.

“De doelstelling van de cadeaukaarten is een aantrekkelijk en passend alternatief te bieden om zo ‘cadeaupas-uitgaves’ zo veel mogelijk lokaal terug te laten vloeien in het eigen winkelgebied”, is te lezen in het persbericht van Centrum Hilversum. Zo is hun kaart te besteden bij verschillende winkels, horecabedrijven en andere centrumfuncties. “Je kunt er artikelen mee kopen, mee uit eten gaan of naar de kapper - zodra de regelgeving dat weer toelaat. Een mooi lokaal alternatief voor de mainstreamcadeaukaarten”, is te lezen.

Beide kaarten zijn vooralsnog alleen online te bestellen. De cadeaukaarten zijn twee jaar geldig. Meer informatie is onder andere te vinden op www.degooischepas.nl.