GGD: Alle seinen nog steeds op rood

HILVERSUM De opmars van het coronavirus gaat ook in 't Gooi en de Vechtstreek onverminderd door. Het is volgens de GGD echter te vroeg om effecten te zien van de lockdown die vorige week werd afgekondigd, maar 'alle seinen staan nog steeds op rood'.

De GGD Gooi en Vechtstreek laat weten dat afgelopen week 1135 inwoners van deze regio een positieve coronatestuitslag kregen (vorige week 750). Het aantal bezoekers aan de teststraat nam licht toe. Vorige week waren er 8500 bezoekers. Deze week 8724.
In de aanloop naar de kerstdagen doen zorgorganisaties binnen 't Gooi en de Vechtstreek, onder meer met een advertentie in deze krant, de dringende oproep aan bewoners van verzorgingshuizen om niet op bezoek te laten gaan bij familie en vrienden tijdens de feestdagen. En wie een bewoner van een verzorgingshuis wil bezoeken, moet rekening houden met beperkingen. "Al maanden doen alle gezamenlijke zorgorganisaties in de Gooi en Vechtstreek hun uiterste best om besmetting van bewoners en zorgmedewerkers te voorkomen. Helaas moet daarom ook het bezoek aan bewoners tijdens de feestdagen beperkt worden.”
De afspraken kunnen per organisatie verschillen, bijvoorbeeld omdat de huizen anders ingericht zijn. Naasten krijgen het verzoek om gewenst bezoek met elkaar af te stemmen.

5 'Tergooi'