Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Fors meer coronapatiënten Tergooi

Vervolg van de voorpagina

Inmiddels zijn er sinds de uitbraak van het coronavirus meer dan tienduizend besmettingen vastgesteld in ‘t Gooi en de Vechtstreek, blijkt uit het Corona Dashboard van de GGD. De teststraten van de GGD in deze regio verwelkomden sinds 1 juni bijna honderdduizend mensen. Inmiddels zijn er 136 inwoners uit deze regio, waarvan 92 gemeld door verpleeghuizen, overleden.

Ook het aantal coronapatiënten binnen Tergooi is de voorbije dagen fors toegenomen. En dat betekent dat alle zorg die kan wachten, aldus woordvoerder Wencke Fassbender, helaas moet wachten. Wekenlang was het aantal coronapatiënten binnen het ziekenhuis, ook toen vanaf begin december de aantallen nieuwe besmettingen weer stegen, met ongeveer zeventien redelijk stabiel. Maar dinsdag stond de teller alweer op 24, waarvan zeven op de intensive care. En dat betekent dat de reguliere zorg verder is afgeschaald en er buiten corona momenteel alleen ruimte is voor spoed, semi-spoed, oncologische en poliklinische zorg.
Verder is de opening van de coronateststraat op het Arenapark in Hilversum enkele weken uitgesteld. Het was de bedoeling dat de teststraat donderdag open zou gaan, maar dat wordt nu begin januari. De reden voor de vertraging zijn logistieke problemen, aldus een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek. De teststraat blijft daarom voorlopig in Bussum bij de Zandzee.
Omdat de GGD de komende wintermaanden wel meer mensen die zich willen laten testen op corona verwacht, is de testlocatie in Huizen uitgebreid met een vierde rij. Samen met de locatie in Bussum, die voorlopig dus open blijft, biedt de GGD Gooi en Vechtstreek dagelijks 1.300 plekken waar mensen zich kunnen laten testen. Ook tijdens de feestdagen zijn de teststraten open.