'Coronajaar periode van bezinning'

HILVERSUM Burgemeester Pieter Broertjes is in de pen geklommen en heeft een brief aan alle inwoners geschreven met daarin een terugblik op het door corona getekende 2020. "De finish is in zicht", schrijft de burgervader.

In de brief aan de Hilversummers meldt Broertjes dat 2020 voor iedereen een raar en pittig jaar is geweest. De burgemeester vindt het te makkelijk om de afgelopen twaalf maanden te beschouwen als een verloren jaar. Daarvoor heeft hij in zijn 'eigen' gemeente te veel mooie dingen zien ontstaan. "Mensen zien meer naar elkaar om", geeft hij aan. Tevens roemt hij de veerkracht van inwoners, ondernemers en de cultuursector en de inzet van het zorgpersoneel en welzijnwerkers. "Ik heb de afgelopen tijd meerdere Hilversummers gesproken die aangaven dat ze dit coronajaar ook gebruiken als periode van bezinning", noemt Broertjes verder nog. Tot slot roept hij de Hilversummers op om niet tegenover elkaar te gaan staan in deze onzekere tijden, maar juist het gesprek met elkaar te blijven voeren.

Lees de brief op pagina 6


Coronavirus: lichte daling

HILVERSUM Ook in 't Gooi en de Vechtstreek is - net als gemiddeld in het land - is het aantal inwoners dat positief is getest op corona de afgelopen week iets gedaald ten opzichte van de week ervoor.

Afgelopen week kregen 976 inwoners van deze regio een positieve uitslag, meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. De week ervoor waren dat er nog 1.135. Het aantal bezoekers van de GGD-teststraten was ook lager. Afgelopen week waren er 7.482 bezoekers. De week ervoor 8.724. In beide weken was 11 procent positief.

3 Alarmfase 1