Centrum voor mensen met kanker heeft nu dan toch een nieuw honk gevonden

HILVERSUM De zoektocht duurde enige tijd, maar het is gelukt. Viore heeft nu toch een nieuw onderkomen gevonden. Het inloopcentrum voor iedereen die leeft met kanker verhuist naar de Oosterengweg 44.

Dat is het oude onderkomen van de Voedselbank en het huidige onderkomen van Heelo. Het werk-ervaringsbedrijf schuift door de komst van Viore, inmiddels acht jaar gevestigd op het ziekenhuisterrein, iets op. "Vanaf begin mei starten de voorbereidingen om het pand om te toveren tot het Viore waar iedereen vertrouwd mee is", aldus Viore-directeur Miranda van den Eijnden. De verhuizing is definitief op 1 juli. De overeenkomst geldt in ieder geval voor vijf jaar.

Dat Viore het huidige onderkomen moet verlaten, komt door de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Er zat dus behoorlijk wat druk achter de zoektocht. Het liefst werd een kopie van de huidige plek gevonden: redelijk ruim met verschillende kamers en niet al te duur. En dicht bij het ziekenhuis was ook wel zo prettig. Uiteindelijk passeerden meer dan zestig locaties de revue en waren er lange tijd twee geschikte opties. Uiteindelijk viel de keuze op Oosterengweg 44. Iets verder weg, maar nog altijd redelijk dicht bij Tergooi. Bovendien telt het nieuwe onderkomen meer bruikbare vierkante meters. Een tuin is er niet. Wel is er parkeergelegenheid en is het goed bereikbaar. Minpuntje is dan wel de huidige werkzaamheden voor een nieuwe tunnel in de Oosterengweg. Dat maakt het pand de eerste tijd wel iets lastiger bereikbaar.
Er is nog wel een maar, aldus Van den Eijnden. De financiering is nog niet helemaal rond. Er zijn al aanvragen gedaan bij enkele fondsen, maar Viore hoopt ook op de medewerking van de gemeente Hilversum en andere weldoeners om de verbouwing rond te krijgen. "In ieder geval biedt het nieuwe onderkomen Viore genoeg ruimte om alle programma-onderdelen te blijven aanbieden. En er wordt weer een gezellige huiskamer ingericht."
Dat betekent wel dat er werk aan de winkel is en het een uitdaging wordt om alles op tijd klaar te hebben.