Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversumse supermarkten mogen nu ook 's nachts laden en lossen

HILVERSUM Supermarkten in Hilversum mogen de komende tijd ook 's avonds laat en zelfs 's nachts laden en lossen. Wel verzoekt het college van burgemeester en wethouders (B en W) om dit zo veel als kan te doen tijdens openingstijden om overlast voor de buurt te voorkomen.

In een brief aan de gemeenteraad schrijven B en W dat veel supermarkten - vanwege de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus/COVID-19 - graag buiten openingstijden laden en lossen. Tot deze week kon dat alleen tussen 7.00 en 19.00 uur.
Maar de supermarkten willen in deze buitengewoon extreme tijden ook buiten die uren laden en lossen. Een oplossing is nu om per supermarktvestiging te kijken waar ruimte is voor extra laad- en lostijden. Dat gaat volgens B en W bij elkaar opgeteld - geluidsonderzoek, formele procedure et cetera - allemaal veel te lang duren.
Vanwege het zwaarwegende belang om snel mee te werken, werkt de gemeente in de vorm van een gedoogconstructie de komende tijd mee aan een tijdelijke verruiming van de bevoorradingstijden. "Deze verruiming is noodzakelijk om de bevoorrading op peil te houden en past binnen de landelijke maatregelen die van kracht zijn in verband met de huidige crisissituatie."
Verzoek is wel aan de supermarkten om rekening te houden met de nachtrust van omwonenden en dus te laden en lossen tijdens openingstijden (doordeweeks tussen 6.00 en 22.00 uur).