De woning aan de Eemnesserweg.
De woning aan de Eemnesserweg. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversummer alsnog opgepakt voor
afpersing en vernieling, en weer vrij

HILVERSUM Een 19-jarige Hilversummer die vorige week werd opgepakt voor het al maandenlang terroriseren van zijn ex en haar moeder, is drie dagen later alweer vrijgelaten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) meende de rechter-commissaris dat er niet voldoende bewijs was om de verdachte, die was voorgeleid op afpersing en vernieling, langer vast te houden. Ook zijn er geen voorwaarden opgelegd.
Het OM is verbaasd en laat weten 'ogenblikkelijk appel' te hebben ingesteld tegen die beslissing. "Dat appel dient naar verwachting donderdag", aldus een woordvoerder van het OM. "Tot die tijd loopt de verdachte vrij rond en dat vinden wij verontrustend. Bijkomstigheid is dat de officier beperkingen had opgelegd en die zijn ook van de baan met zijn vrijlating."
Het zou gaan om de man die al maandenlang vernielingen aanricht bij zijn ex en ook haar moeder Jolanda. Zij was tot vorige week woonachtig op de Eemnesserweg, maar is inmiddels verhuisd. Bij haar vorige woning zijn meerdere malen de ruiten vernield, waardoor de Hilversumse haar ramen bedekte met hout. Ook werden beiden meerdere malen (telefonisch) bedreigd.
Twee weken terug sloeg het slachtoffer alarm in deze krant. Haar leven was een grote hel geworden, gaf ze aan. Ook voelde zij zich in de steek gelaten door de instanties. Een week later werd de 19-jarige Hilversummer alsnog opgepakt. Nu loopt hij echter weer vrij rond.