Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Hooftlaan-bewoners vraagt gemeente om hun straat als woonerf in te richten

Buurt & wijk

De bewoners van de Hooftlaan - en de aangrenzende straten - zijn een petitie gestart en hebben inmiddels de ruim honderd handtekeningen digitaal aan wethouder Nico Schimmel gestuurd. Ze willen dat hun straat ingericht wordt als woonerf. “Er is gewoon geen noodzaak om hier harder dan stapvoets te rijden”, laat een woordvoerder namens bewonersvereniging Hooftkwartier weten.

Bij beide ingangen van de Hooftlaan, aansluitend aan de Brediusweg vragen zij om woonerfborden. Ook een wegversmalling middels bloembakken en/of het plaatsen van verkeersdrempels is gewenst. “Dat kan ons inziens zonder opofferen van parkeergelegenheid en op deze wijze blijft de straat toegankelijk voor verkeer en hulpdiensten, maar zal in onze ogen de veiligheid toenemen.”

‘Het is dankzij de oplettendheid van een van de ouders dat een kind nog net voor een voorbijrazende auto is weggehaald’

Want die veiligheid laat de laatste jaren te wensen over, vinden de betrokkenen. Dat komt onder meer door het extra verkeer door nieuwbouw aan de Barleuslaan (twaalf woningen), de Roemer Visscherlaan en de Vaartweg, weet de bewonersvereniging. “Wij cons..