Frans Wattez is trots op deze mooie award.
Frans Wattez is trots op deze mooie award. Foto: © Bob Awick

Frans Wattez Bussumer van het Jaar

BUSSUM Frans Wattez, een geboren en getogen Bussumer, heeft van het BussumsNieuws de waarderingsprijs 'Bussumer van het Jaar' ontvangen. Frans is een fanatiek AutoMaatje-chauffeur en ambassadeur voor alle vrijwilligers die helpen bij dit vervoersproject in Gooise Meren.

De Bussumer (71), die naar de Vrijwilligerscentrale aan de Ceintuurbaan is gelokt, is met stomheid geslagen als hij hoort van de prijs. Hij grapt, is verguld met deze erkenning en is zichtbaar blij! "Wat gaaf, wat gaaf", reageert hij. De pensionaris, die nog niet zo lang weduwnaar is, meldde zich afgelopen mei aan bij AutoMaatje na een vacature-oproep door Versa Welzijn in deze krant. Sindsdien staat de teller al op ruim 240 ritten. Ook AutoMaatje-coördinator Sandra Deuling is blij met Frans: "Als ik een moeilijke vraag heb, bel ik Frans." En Frans helpt haar eigenlijk altijd uit de brand. De Bussumer geniet van zijn vrijwilligerswerk en alles wat daarbij komt kijken: "Dit had ik jaren eerder moeten doen." AutoMaatje kan altijd nog chauffeurs gebruiken.

In Muiden is de prijs gegaan naar Magda Fokker-Veerman, zij is een ongekend talent in vrijwilligersland. In Naarden ging de prijs naar Freek Eshuis, initiatiefnemer van Troeptrimmen waardoor de vesting eruitziet om door een ringetje te halen.

Lees de interviews met de
winnaars op Extra