Ook meer digitaal participatiemogelijkheden nu.
Ook meer digitaal participatiemogelijkheden nu. Foto: Dudok Wonen

Nieuwe deal: Meer invloed voor huurders Dudok Wonen

HILVERSUM De handtekeningen staan onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Huurdersbelangenvereniging Dudok Wonen (HBV) en de woningcorporatie hebben nieuwe afspraken gemaakt met daarin onder andere meer ruimte tot participatie voor de huurders.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van de vorige samenwerkingsovereenkomst is dat er meer participatiemogelijkheden zijn voor huurders. Vrij vertaald betekent dit meer invloed voor de mensen die een woning huren van Dudok Wonen. Dan gaat het om bekende vormen als overleggen met de HBV en bewonerscommissies. Maar zeker gezien de huidige coronatijd is er gekeken naar een manier om huurders digitaal te betrekken bij het maken van het beleid.
De HBV en de corporatie zijn tevreden over de gesloten overeenkomst. Hierin hebben zij nieuwe afspraken vastgelegd over de manier waarop Dudok Wonen en de huurders met elkaar samenwerken en over het niveau van inspraak. De vernieuwde deal moet ertoe leiden dat de onderlinge samenwerking goede resultaten gaat opleveren.
"Niet omdat het moet, maar omdat het voorwaardelijk is voor het realiseren van onze doelen”, zegt Robert Jan Sliep, directeur Woonbedrijf Dudok Wonen. "Het is belangrijk dat huurders kunnen laten weten wat zij belangrijk vinden en dat Dudok Wonen daar rekening mee houdt”, voegt HBV-voorzitter Anton Elbertsen eraan toe. Sliep beaamt dat: "We willen zoveel mogelijk inspelen op de wensen van onze (toekomstige) bewoners binnen de mogelijkheden die we hebben.”
Naast meer participatie is gekeken naar oplossingen voor de verminderde belangstelling van huurders om in een bewonerscommissie zitting te nemen. Als er in een complex geen bewonerscommissie is en bewoners willen of kunnen deze niet oprichten, dan is er nu de mogelijkheid om een complexvertegenwoordiger aan te wijzen.

Afbeelding
Afbeelding