Het zonneveld in Anna's Hoeve.
Het zonneveld in Anna's Hoeve. Foto: Bastiaan Miché

Record voor opwekken van zonnestroom

HILVERSUM Op heel veel terreinen is 2020 een slecht jaar geweest. Dat is echter niet te zeggen over het opwekken van zonnestroom. De lokale energiecoöperatie HilverZon meldt dat de postcodeprojecten in 2020 een recordopbrengst hebben opgeleverd.

“In de maanden januari tot en met november 2020 hebben de collectieve zonnedaken in Hilversum meer stroom geleverd dan in heel 2019”, brengt HilverZon naar buiten. “Winst voor het milieu en een zonnig rendement voor Hilversummers die kiezen voor duurzaam”, is het statement.
In november afgelopen jaar hebben de collectieve zonnedaken van HilverZon 26.692 kilowattuur (kWh) aan zonnestroom geproduceerd. Daarmee komt het totaal tot en met deze maand voor 2020 op 1.143.782 kWh. De opbrengsten van december komen daar nog bij. “Ter vergelijking: in heel 2019 leverden de daken in beheer bij HilverZon 1.094.738 kWh op aan zonne-energie.

Sinds de start in 2016 staat de teller op 3.161.025 kWh pure zonnestroom, aldus de lokale energiecoöperatie. Dat betekent dat HilverZon samen met de deelnemende bewoners 1.542.128 kilo CO2 hebben bespaard met alleen al de postcoderoosprojecten in Hilversum.


Onderzoek beroving oude vrouw gestopt

HILVERSUM De politie heeft het onderzoek naar de beroving - op woensdag 9 december in de Spoorstraat - van een 81-jarige Hilversumse stopgezet.

Dat zegt een woordvoerder. De officiële lezing is dat onduidelijk is of er daadwerkelijk een strafbaar feit heeft plaatsgevonden. De politie gaat er niet vanuit dat de vrouw bewust een valse aangifte deed.
Donderdag 10 december kwam de politie met het bericht dat een dag eerder de vrouw rond 17.00 uur al lopend met haar rollator onderweg naar huis was vastgepakt door twee jongens en beroofd van haar tas.